Naslovnica Trendi V kina prihaja epska drama o modnem imperiju družine Gucci

V kina prihaja epska drama o modnem imperiju družine Gucci

Avtor: Spletno Uredništvo
Ta teden v Kino Kolosej prihajajo kar trije nove produkcije. Poleg fantazijskega filma ‘Izganjalci duhov: zapuščina’ (Ghostbusters: Afterlife) sta to še nemški animirani film ‘Čarobno potovanje na luno'(Moonbound) in pa nova drama Ridleyja Scotta ‘Hiša Gucci’, posneta po resničnem dogajanju v slavni družini iz sveta mode.
Izjemna igralska zasedba, vrhunski režiser in resnične zgodbe družine Gucci (foto: FB Gucci House)

Najnovejši film znanega režiserja Ridleyja Scotta se imenuje ‘Hiša Gucci’ (House of Gucci) in je resnična družinska drama. Bolj natančno gre za dramo znotraj družine, ta družina pa se piše Gucci in je ena najbolj slavnih družin v svetu sodobne mode. Blagovna znamka Gucci je namreč že desetletja prepoznavna po vsem svetu, ustvaril pa jo je Guccio Gucci, ki je pred natanko sto leti v Firencah odprl svojo prvo trgovino z elegantnimi in kakovostnimi usnjenimi izdelki.

Nov film, ki bo v kinematografe vstopil pojutrišnjem, govori o dolgi in zapleteni zgodovini več generacij družine Gucci. »Zgodba se začne v poznih sedemdesetih letih prejšnjega stoletja, na kritični točki v zgodovini slavnega italijanskega modnega imperija. Guccijev posel nadzirata sinova Guccioja Guccija, pretkan Aldo (oskarjevec Al Pacino) in konzervativnejši in odmaknjen brat Rodolfo (oskarjevec Jeremy Irons).

Vztrajni Aldo ne namerava prepustiti nadzora nad družinskim koncernom, vsekakor pa ne svojemu sinu Paolu (oskarjevec Jared Leto), ki si bolj želi biti oblikovalec oblačil. Aldov nečak in Paolov bratranec Maurizio (nominiranec za oskarja Adam Driver) pa bi raje študiral pravo, kot prevzel vodenje modnega imperija. Maurizio se zaljubi v lepo in ambiciozno Patrizio Reggiani (oskarjevka Lady Gaga) in se proti očetovi volji poroči z njo,« razkriva napovednik.

Stvari pa se tedaj šele začnejo zapletati. Hiša Gucci je namreč drama o medsebojnih odnosih, modi, ambicijah, uspehu, pohlepu, izdaji in tudi umoru. Film je posnet po resničnih dogodkih, v glavnih vlogah pa igrajo kar štirje izjemno slavni igralci, ki so že prejeli najbolj prestižno nagrado v filmskem svetu – Oskarja. Poleg Ala Pacina, Jeremya Ironsa, Jareda Leta in Laddy Gaga v filmu igrata tudi Salma Hayek in Jack Houston, vnuk slavnega režiserja Johna Houstona.

 

.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.