Naslovnica Trendi V Gala Halo prihajata Tús Nua in beltinška ŠKM banda

V Gala Halo prihajata Tús Nua in beltinška ŠKM banda

Avtor: Spletno Uredništvo
V soboto 23. aprila se v Gala Hali napoveduje dvojno zanimiv spored. Najprej bo nastopil hrvaški duo Tús Nua (Hrvaška), ki skupaj ustvarja že najmanj 5 let, nato pa še beltinška ŠKM Banda, ki se lahko pohvali z več kot 20-letnim stažem.
V Gala Halo prihajata Tús Nua in beltinška ŠKM banda

Skupni plakat skupin Tús Nua in ŠKM banda (foto: Gala Hala / Društvo Kapa)

Tús Nua je hrvaški duo, oziroma kantavtorska naveza Jordi Ilić -Jelena Božić. Leta 2017 izdal svoj debitantski album ‘Horizons’, lani pa je sledil album ‘Nothing Personal’, ki je izšel pri založbi Rock Svirke Records. Glasba deklet (nekaj časa so bile trio) je prepletena z elementi rocka, jazza, etna, noirja, indieja, undergrounda, postrocka in shoegazeja, vse to pa je še dodatno začinjeno s ščepcem balkanskega melosa.

Še za odtenek bolj zanimiv bo najbrž nastop beltinške bande. A ne tiste Kreslinove, ampak skupine ŠKM Banda, oziroma Štefan Kovač Mark Banda (imenuje se po partizanskemu narodnemu heroju Štefanu Kovaču – Marku). Tudi ŠKM-jevci so se v zadnjih dveh desetletjih posvečali predvsem post rocku, etnu, shoegazeju in post jazzu, tudi oni pa so v svojo glasbo redno dodajali takšne in drugačne primesi.

“Po skoraj dvajsetih letih delovanja, nekaj odličnih ploščah in fluidnem gnetenju svoje edinstvene glasbene realnosti, imenovane post-jazz, so prekmurski čarodeji v minulih dveh letih (od izida albuma ‘Nouvi sad’) pridno ustvarjali. V času lanskega popolnega zaprtja so izdali karantenski komad Izhod (posnet na dopisni način), marca letos pa nov studijski posnetek, epski singel Prekesen,” so pojasnili organizatorji koncerta v Gala Hali iz Društva Kapa.

Prekmurski bend se je sicer na svojem petem in zaenkrat zadnjem izdanem albumu ‘Nouvi sad’, ki je izšel januarja leta 2019 (pri založbah Kapa Records in God Bless This Mess Records), nekoliko vrnil v preteklost – k bolj surovemu, rockovsko obarvanemu slogu, kar običajno pomeni bolj udarne pesmi. Ali to res drži, pa bo jasno v soboto 23. aprila v Gala hali. Ta večer bo pred in po koncertih obeh skupin za glasbeno kuliso skrbel Andrej Pervanje (Radio Študent 89,3).

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.