Naslovnica Kronika V enem tednu so preverili 4360 tovornjakov in avtobusov

V enem tednu so preverili 4360 tovornjakov in avtobusov

Avtor: Spletno Uredništvo
Minuli teden je potekala akcija poostrenega nadzora nad tovornimi vozili in avtobusi. Preverili so kar 4360 vozil, kršitve so našli pri 777 voznikih tovornih vozil in 48 voznikih avtobusov, iz prometa pa so nato izločili 6 avtobusov in 44 tovornjakov.
V enem tednu so preverili 4360 tovornjakov in avtobusov

Prizor z ene od sorodnih akcij poostrenega nadzora prometa (foto: policija.si)

Policija je med 13. in 19. februarjem izpeljala redno akcijo poostrenega nadzora nad tovornimi vozili in avtobusi, ki jo policisti usklajujejo z Javno agencijo RS za varnost prometa ter tudi z Združenjem evropskih prometnih policistov ROADPOL, saj akcija istočasno poteka v več evropskih državah. Po nedavni tragični nesreči romunskega avtobusa, pri Murski Soboti so bile tokrat aktivnosti policije še posebej intenzivne .

»Policisti so v preventivni akciji za večjo varnost voznikov tovornih vozil in avtobusov, ki je potekala med 13. in 19. februarjem 2023, kontrolirali 3.787 voznikov tovornih vozil, od tega 1.310 tujih, in 573 voznikov avtobusov, od tega 215 tujih. Kršitve so ugotovili pri 777 voznikih tovornih vozil in 48 voznikih avtobusov,« so s slovenske Policije predstavili številke s te akcije nadzora, med katerimi izstopa že skupno število zaustavljenih vozil.

Policisti so namreč v enem tednu zaustavili in preverili kar 4360 vozil, kar pomeni prek 600 vozil na dan. Med ugotovljenimi kršitvami voznikov tovornih vozil jih je največ povezanih s prekoračitvijo hitrosti, neuporabo varnostnega pasu, preobremenitvijo vozila, nepravilno zavarovanim tovorom ter z neupoštevanjem obveznih odmorov in predpisanih ur počitka za voznika.

Med vozniki potniških avtobusov so bile najdene kršitve prav tako največkrat povezane s prekoračitvami dovoljene hitrosti, z neuporabo varnostnih pasov in pa tudi tehnično brezhibnostjo vozila. Do konca akcije so policisti iz prometa izločili 6 avtobusov in 44 tovornih vozil, ki so predstavljali nevarnost za vse udeležence v prometu.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.