Naslovnica Šport Reprezentanca ostaja v Stožicah, finale pokala pa v Celju

Reprezentanca ostaja v Stožicah, finale pokala pa v Celju

Avtor: Spletno Uredništvo
Na Brdu pri Kranju so se na 31. seji sestali člani Izvršnega odbora Nogometne zveze Slovenije. Analizirali so poročila o aktivnostih reprezentanc v minulem letu 2022 in sprejeli nekaj odločitev za prihodnost. Tako so se odločili bo na primer Slovenija vseh 5 domačih kvalifikacijskih tekem za evropsko prvenstvo 2024 odigrala v Stožicah.
Reprezentanca ostaja v Stožicah, finale pokala pa v Celju

Stožice ostajajo domače igrišče slovenske članske nogometne reprezentance (foto: FB NZS)

Člani Izvršnega odbora Nogometne zveze Slovenije (NZS) so na Brdu pri Kranju najprej prisluhnili poročilom vodstev reprezentanc o tem, kaj je bilo narejenega v lanskem letu 2022. Najprej so tako spregovorili selektorji članske moške reprezentance Matjaž Kek, članske ženske izbrane vrste Borut Jarc, mladinske reprezentančne selekcije Milenko Ačimović in futsal reprezentance Tomi Horvat, pa tudi reprezentančni direktor Miran Pavlin.  

»Članska reprezentanca je ostala v drugem kakovostnem nivoju Lige narodov, ženska članska reprezentanca je bila blizu uvrstitve na svetovno prvenstvo, futsal reprezentanca je nastopila na zaključnem tekmovanju, reprezentanci U17 in U19 pa sta se uvrstili v letošnji elitni del kvalifikacij za nastop na evropskem prvenstvu. Uspešni sta bili tudi dekliški reprezentanci do 17 in do 19 let, ki sta ohranili svoj status v ligi A,« so lanske uspehe povzeli z NZS.

Sprejeli so še nekaj nujnih odločitev in sicer bo članska izbrana vrsta vseh 5 domačih kvalifikacijskih tekem za evropsko prvenstvo 2024 odigrala v Stožicah. Pri tej odločitvi naj bi presodila bližina Nacionalnega nogometnega centra Brdo in letališča Brnik. Sicer Slovenija kvalifikacije pričenja že 23. marca s tekmo v zelo oddaljenem Kazahstanu, po povratku pa se bo že 26. marca na Stožicah pomerila s San Marinom.

Sicer je malce neobičajno, da šele mesec pred pričetkom kvalifikacijskega ciklusa določa lokacije tekem, vendar je to očitno  še vedno dovolj zgodaj. Podobno velja za lokacijo letošnjega finala nogometnega pokala Slovenije. Odločili so se, da bosta ženski in moški finalni tekmi odigrani na stadionu v Celju (ki je ti srečanji gostil že lani). Finalni dan bo letos na sporedu v soboto, 6. maja.

Poleg tega so med drugim sprejeli program dela NZS v letu 2023, finančni načrt za tekoče leto, sklep o finančni stimulaciji klubov 1. slovenske ženske nogometne lige ter potrdili spremembe koledarja v futsal tekmovanjih, do katerih je prišlo v zadnjih tednih. Koledar so morali namreč na NZS nepričakovano spremeniti, ker je prišlo do napake glede rezervacije termina objekta, ki je letos gostil finale pokalnega tekmovanja.

 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.