Naslovnica Šport Urniki so znani, nasprotniki prav tako, vse pa čaka naporen zalogaj

Urniki so znani, nasprotniki prav tako, vse pa čaka naporen zalogaj

Avtor: Spletno Uredništvo

Malce več kot dva meseca pred pričetkom Evropskega nogometnega prvenstva za igralce do 21 leta starosti, ki ga bosta spomladi v dveh fazah gostili Slovenija in Madžarska, so z Nogometne zveze Slovenije objavili uradne termine in lokacije vseh srečanj. Še vedno pa k sodelovanju vabijo prostovoljce, saj bodo za izpeljavo kompleksnega tekmovanja potrebovali pomoč.

Aktualni evropski prvaki U-21 Španci so tako proslavili zmago v finalu leta 2019 (foto: NZS/UEFA)

 

Nekaj več kot dva meseca pred začetkom Evropskega nogometnega prvenstva za igralce do 21 leta starosti (EP U-21), ki ga bosta letos skupaj gostili Slovenija in Madžarska, so z Nogometne zveze Slovenije (NZS) oznanili uradni urnik tekem. Mlada reprezentanca Slovenije bo otvoritveno tekmo prvenstva odigrala proti aktualnim evropskim prvakom Špancem in sicer 24. marca ob 18. uri v mariborskem Ljudskem vrtu.

Tri dni kasneje bo 27. marca v Celju na sporedu dvoboj med Slovenijo in Češko, medtem ko bo zadnja tekma slovenske reprezentance v skupinskem delu na sporedu 30. marca ob 21. uri, ko se bodo varovanci novega selektorja Milenka Ačimovića v Mariboru v sosedskem derbiju srečali še z Italijo. V Ljudskem vrtu bodo poleg že omenjenih tekem v prvem, skupinskem delu EP U-21 gostil še zelo zanimivo tekmo med Španijo in Italijo.

Slovenijo torej čakajo težke tekme proti težko premagljivim nasprotnikom. V sklopu iste skupine bosta v Celju na sporedu še dvoboja med Češko in Italijo ter med Španijo in Češko. Zelo zanimivo pa bo tudi v Kopru in Ljubljani, kjer bodo odigrane tekme skupine D. V tej skupini so namreč reprezentance Portugalske, Anglije, Hrvaške in Švice, tako da so vsaj tri od njih zagotovo vredne posebne pozornosti ljubiteljev nogometa.

Po končanem skupinskem delu bodo najboljše izbrane vrste napredovale v zaključni del tekmovanja. »Izločilni boji bodo potekali med 31. majem in 6. junijem 2021. Maribor bo prizorišče po ene četrtfinalne in polfinalne tekme, medtem ko bo v ljubljanskih Stožicah ena četrtfinalna tekma in veliki finale evropskega prvenstva,« so pojasnili z NZS in hkrati ponovili vabilo za prostovoljce. Brez brezplačne dodatne pomoči bo namreč EP U-21 precej težje izpeljati na pričakovano vrhunskem nivoju.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.