Naslovnica Oglaševanje Urejena meja za dobre sosedske odnose

Urejena meja za dobre sosedske odnose

Avtor: Spletno Uredništvo

Da bo gradnja vašega objekta potekala nemoteno, je potrebno izvesti kvalitetne geodetske storitve….

Z našimi geodetskimi storitvami bo gradnja potekala nemoteno….(foto: freepik.com)

 

 

Predno boste položili temeljni kamen ob pričetku gradnje objekta, boste nedvomno potrebovali geodetski posnetek ter ostale “povezane” storitve. Vse to vam na enem mestu nudimo v podjetju Geodetske meritve Plajba.

Pred več kot dvajsetimi leti se je združila skupina strokovnjakov ter smo skupaj ustanovili podjetje Geodetske meritve Plajba. Skozi dolgoletno tradicijo poslovanja smo si na podlagi “trdega” in poštenega dela pridobili zaupanje številnih zadovoljnih strank.  Vse naše storitve so opravljene na profesionalni ravni, v dogovorjenem časovnem obdobju in kar je najbolj pomembo: storitve so opravljene v skladu z vso predpisano zakonodajo. Ne ovirajo nas niti kilometri, ker se z veseljem pripeljemo v še tako oddaljeni kraj v naši prelepi domovini.

Kot smo že na začetku članka omenili, je geodet prva oseba s katero se boste “srečali”, ko se boste podali v gradnjo kakršnegakoli objekta. Pri nas se boste srečali z profesionalnimi geodeti, ki imajo visoko etično odgovornost do strank ter jih odlikuje široki spekter znanja in številne neprecenljive izkušnje.

Na začetku boste potrebovali izdelan geodetski posnetek za katerega lahko rečemo, da je osnova za pridobivanje gradbenega dovoljenja. Geodetski posnetek vam izdelamo na podlagi terenske geodetske meritve ter na podlagi podatkov, ki so dostopni v uradnih evidencah. Posnetek vključuje obstoječe fizične strukture: relief zemeljskega površja, že obstoječe objekte, morebitne vode in rastline, parcele ter še mnogo drugih fizičnih struktur. Seveda pa je posnetek izdelan v pomanjšanem merilu.

Naslednja storitev, ki jo opravljamo v našem podjetju, je parcelacija. Preprosto povedano je to postopek pri katerem geodet združi manjše parcele v eno večjo parcelo oziroma obratno. Ko se iz ene parcele naredi več manjših parcel. Parcelacija se izvaja predvsem takrat ko stranka želi prodati oziroma darovati del parcele. V kolikor se združujejo parcele je pomembno, da je urejeno lastništvo, služnostne pravice, bremena in vsi ostali dejavniki. Po opravljeni parcelaciji se to evidentira v zemljiški kataster.

Pri parcelaciji se lahko “naredi” ena večja parcela ali več manjših….(foto: Enter Point Slovenija)

 

 

Ko ste iz strani pristojnega upravnega organa pridobili težko pričakovano gradbeno dovoljenje, je napočil čas za naslednjo geodetsko storitev. In to je zakoličba. V postopku zakoličbe objekta vam bomo na podlagi projektne dokumentacije, v naravnem okolju označili vse karakteristične točke bodočega objekta. Sama zakoličba objekta je pomembna predvsem zaradi gradnje objekta (gradnja ne sme odstopati od projektnih podatkov). V redkih primerih se zgodi, da pride do minimalnega odstopanja med projektno dokumentacijo in dejanskim stanjem na območju kjer se bo gradil objekt. V takšnem primeru geodet, arhitekt in izvajalec skupaj določijo nove točke. Po končani zakoličbi pa se izda tudi zapisnik.

V naš delokrog se uvršča tudi ureditev meje. V začetni fazi postopka bomo pridobili že obstoječe podatke območja. Nato bomo “odšli na teren” in izvedli meritve, kjer lastniki niso prisotni. Ko imamo zbrane vse potrebne podatke, se začne druga faza katera je za marsikaterega stresna in najtežja. To je mejna obravnava na katero so povabljeni lastniki in vsi bodoči bližnji sosedje. V primeru, da se vsi strinjajo s potekom meje, se le-to nariše v elaborat ureditve meje. V kolikor pa se lastniki in sosedje ne strinjajo s potekom meje ter geodet ne more doseči ustreznega sporazuma, o meji odloča Geodetska uprava Republike Slovenije.

Izvajamo vse geodetske storitve….(foto: freepik.com)

 

 

Geodetske meritve Plajba – so ključ do nemotene gradnje in dobre sosedske odnose.

 

Geodetske meritve Plajba
Robert Filipčič s.p.
Ulica Ivana Rozmana 3
6210 Sežana

Kontakti:
Tel: +386(0) 41 290 961
E-mail: plajba.r@gmail.com

Članek je avtorsko zaščiten!

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.