Naslovnica Šport UEFA, NZS in HNS skupaj za pomoč Petrinji

UEFA, NZS in HNS skupaj za pomoč Petrinji

Avtor: Spletno Uredništvo
Predsednik Evropske nogometne zveze UEFA Aleksander Čeferin in predsednik Hrvaške nogometne zveze Davor Šuker se dogovorila za prijateljsko tekmo, prek katere bodo poskusili zbrati še dodatno pomoč za žrtve potresa v Petrinji. Dobrodelna tekma nogometnih legend Hrvaške in Slovenije bo na sporedu 13. marca in sicer prav na stadionu Mladosti v Petrinji.
Aleksander Čeferin in Davor Šuker spet v skupni akciji (foto: NZS/MAl)

 

Predsednik Evropske nogometne zveze UEFA Aleksander Čeferin in predsednik Hrvaške nogometne zveze Davor Šuker sta se takoj po prvem katastrofalnem potresu v širšem področju Petrinje pričela dogovarjati o zagotovitvi dodatne pomoči za to nesrečno območje. Dogovarjanje je obrodilo sadove in sicer z dobrodelno tekmo nogometnih legend Hrvaške in Slovenije, ki bo na sporedu 13. marca prav v Petrinji.

Ob tej priložnosti bo UEFA izročila posebno donacijo Rdečemu križu Hrvaške (RKH). “Globoko sočustvujem s prebivalci Hrvaške v teh težkih časih. Upamo, da bo ta podpora nogometnega sveta pripomogla lajšanju težav, ki jih je za sabo pustil ta grozni potres in tako dodala k okrevanju Petrinje in okolice,“ je ob tej priložnosti povedal slovenski predsednik Evropske nogometne zveze Aleksander Čeferin.

Hrvaška nogometna zveza (HNS) bo to donacijo posredovala lokalni županijski nogometni, namenjena pa bo obnovi nogometne infrastrukture, ki je bila poškodovana med serijo močnih potresnih sunkov. Svoj delež bo dodala tudi Nogometna zveza Slovenije (NZS), ki je sicer soorganizator te dobrodelne tekme. s predsednikom Radenkom Mijatovićem na čelu, pridružila z lastno donacijo sredstev v pomoč prizadetim v potresu.

“ Verjamem, da bo pomoč Uefe prišla na pravi naslov s pomočjo Rdečega križa ter da bo naša pomoč županijski zvezi olajšala vrnitev k nogometu v tem delu države. Prepričan sem, da je prav nogomet eden od najboljših načinov, da ljudem, še posebno otrokom, vrnemo na lica nasmeh. Zato naj bo tudi ta tekma znak vrnitve k običajnemu življenju, ki smo ga bili navajeni,“ pa je povedal predsednik HNS, legenda svetovnega nogometa Davor Šuker.

Dobrodelni dvoboj nogometnih legend Hrvaške in Slovenije bo na sporedu 13. marca ob 13. uri (vraževerni bi verjetno imeli marsikaj za povedati o tem terminu) na stadionu Mladosti v Petrinji.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.