Naslovnica Gospodarstvo Turistično gospodarstvo Izole tudi v korona-poletju s spodbudnimi številkami

Turistično gospodarstvo Izole tudi v korona-poletju s spodbudnimi številkami

Avtor: Spletno Uredništvo

Medtem ko se marsikje po Evropi množične turistične atrakcije ubadajo z znatnimi upadi gostov, pa v Sloveniji ni tako. Priljubljena poletna destinacija Izola se kljub manjšemu številu obiskovalcev iz tujine tudi letos lahko pohvali z zelo dobrimi turističnimi številkami, ki so povsem primerljive z lanskimi.

Turistično gospodarstvo Izole tudi v korona poletju s spodbudnimi številkamiTuristični delavci in ponudniki storitev v Izoli očitno dobro vedo, kako privabiti in zadovoljiti goste (foto:TZI/Sara Glavina)

 

Kljub malce negotovemu začetku poletne sezone so bili podatki o turističnem obisku v mesecu juliju za Izolo izredno dobri in popolnoma primerljivi z lanskimi. Julija je izolsko občino obiskalo 25.288 gostov, ki so skupaj opravili 112.629 prenočitev. Kljub pandemiji koronavirusa se je v primerjavi z letom 2019 število nočitev celo povečalo, pa čeprav le za en odstotek, medtem ko je skupno število gostov upadlo, a le za dva odstotka.

» Izola se kljub trenutni situaciji in omejitvam trudi, da bi obiskovalcem, seveda v skladu z uredbami in smernicami, poleg ostale ponudbe, zagotovila tudi mero sprostitve ob dobri glasbi in ostalih večernih dogodkih. Tako se v Izoli letos odvija več manjših, intimnejših dogodkov, ki omogočajo, da se ljudje porazdelijo po več lokacijah,« so pojasnili s Turističnega združenja Izola.

Spomnili na večerno zaporo Sončnega nabrežja vsak petek in soboto, kar precej olajša sprehode z zagotovljeno medosebno razdaljo. Po Podatkih NIJZ so bile sicer v prvem valu okužb s koronavirusom v Izoli okužene le 4 osebe, zadnja med njimi nekaj okrog 1. maja.
Izola je sicer že od nekdaj priljubljena počitniška destinacija med slovenskimi turisti, zato ni presenetljivo, da s jih letos našteli še bistveno več kot v preteklosti.

Če so v lanskem letu domači gosti realizirali polovico, oziroma natanko 52 odstotkov vseh nočitev, pa so jih v letošnjem korona-poletju opravili kar 82 kar odstotkov. Med preostalimi 18 odstotki gostov iz tujine pa je bilo največ Nemcev, sledijo pa Avstrijci in Čehi. Zelo spodbudni so bili tudi podatki o zasedenosti nastanitvenih zmogljivosti v občini Izola. Zasedenost se je namreč v letošnjem juliju nenehno gibala okrog 90 % in je tako povsem primerljiva z lanskimi podatki.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.