Naslovnica Gospodarstvo Turistični boni so hit, nadaljuje pa se tudi promocija v tujini

Turistični boni so hit, nadaljuje pa se tudi promocija v tujini

Avtor: Spletno Uredništvo

Slovenska turistična organizacija je pripravila pregled trenutnega dogajanja v slovenskem turističnem gospodarstvu. Tako digitalna kampanja za letovanje v Sloveniji poteka odlično, turistični boni so pravi hit, Slovenija pa se oglašuje tudi v tujini. 

 Turistični boni so hit nadaljuje pa se tudi promocija v tujiniNi čudno, da je v Portorožu letos precej več slovenskih gostov kot običajno (foto: SJ)

 

Slovenska turistična organizacija (STO) je zbrala podatke o aktualnem dogajanju v gospodarski panogi turizma. Tako je bilo po podatkih Ministrstva za finance ter Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo v prvem mesecu po uvedbi posebnih turističnih bonov unovčenih 150.000, rezerviranih pa dodatnih 25.000 bonov. Za ta namen je bilo skupno porabljenih več kot 20 milijonov evrov.

STO je objavila tudi številke o letošnji digitalni kampanji za dopustovanje na slovenskih tleh – ‘Zdaj je čas. Moja Slovenija’. Kampanja doslej beleži izjemno dobre rezultate. Objavljenih je bilo že več kot 480 paketov turističnih ponudnikov, na družbenih omrežjih je bilo prek ključnikov #mojaslovenija in #ifeelsLOVEnia narejenih 187.375 objav, prepoznavne osebnosti pa v 170 videih pozivajo k uživanju v lepotah Slovenije.

Uvodni video kampanje si je doslej ogledalo več kot 366.000 uporabnikov, ki so v povezavi z njim izvedli več kot 6.500 interakcij. V okviru aktivnosti ‘Zdaj je čas. Moja Slovenija’ je bil pred tednom izpostavljen tudi produkt aktivnih oz. outdoor doživetij, ki je bil v sodelovanju organizacije Slovenia Outdoor in STO predstavljen na Krvavcu. STO je še spomnil,da sta bila pravkar zaključena sta dva javna razpisa za pomoč slovenskemu turističnemu gospodarstvu.

»Skupno je bilo v okviru obeh razpisov sofinanciranje odobreno 55 vlogam v skupni višini več kot 1,7 milijona evrov. Na razpisa je projekte promocijskih aktivnosti prijavilo kar 33 od skupno 35 vodilnih turističnih destinacij ter 20 turističnih podjetij,« so pojasnili s STO, kjer nadaljujejo tudi s svojimi promocijskimi aktivnostmi v tujini. Tako se bo oglaševanju na tramvajih v Budimpešti pridružilo še podobno oglaševanje v Pragi.

Sicer STO letos izvaja oglaševalske kampanje v tujini upoštevajoč epidemiološko sliko posamezne države – v juliju in v avgustu bo oglaševanje intenzivnejše na Nizozemskem in v Belgiji, septembra pa v Franciji.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.