Naslovnica Gospodarstvo Turistična ponudba za Ruse in Kazahstance

Turistična ponudba za Ruse in Kazahstance

Avtor: Spletno Uredništvo
Slovenska turistična organizacija je pravkar izpeljala dobro obiskan spletni dogodek za organizatorje potovanj in turistične agente iz Rusije in Kazahstana. V sodelovanju s partnerji je STO predstavila Slovenijo s poudarkom na ponudbi zdravja in dobrega počutja.
Portoroški hoteli LifeClass na velikonočno soboto – vse žalostno prazno (foto: SJ)

Po zadnjih podatkih Slovenske turistične organizacije (STO) naj bi se število Rusov, ki so pripravljeni potovati v naslednjih treh mesecih, skoraj podvojilo. Po najnovejših podatkih Ipsosa kar 36% anketirancev načrtuje potovanja v tujino in sicer največji del ruskih turistov zanima dopustovanje ob morju (70%), nato sledijo treking in pohodništvo (30%), pa morska in rečna križarjenja (18%) ter nazadnje zdravstveni turizem (12%).

Slovenija oziroma slovenski gospodarski segment turizma lahko izpolni večino počitniških želja ruskih klientov, zato je bilo zanimanje za spletni dogodek STO, ki je bil namenjen organizatorjem potovanj in turističnim agentom iz Rusije in Kazahstana, vladalo veliko zanimanje. Na dogodku so sicer poudarjali slovenske turistične produkte s področja zdravja in dobrega počutja.

Poleg STO so svojo ponudbo predstavili še portoroški hoteli Lifeclass, Grand Hotel Sava Rogaška, Kompas DMC, Rogaška Medical, Sava Hotels & Resorts in Turizem Ljubljana. »Vsi slovenski razstavljavci so imeli možnost predstavitve ponudbe preko vizualnih elementov, direktnega pogovora in vnaprej dogovorjenih sestankov z več kot 180 poslovnimi obiskovalci iz Rusije in Kazahstana,« so na spletnem portalu slovenia.info pojasnili s STO.

Dodali so še uporaben podatek, da trenutno že deluje redna letalska povezava med Ljubljano in Moskvo (letališče Šeremetjevo). Za linijo skrbi ruska letalska družba Aeroflot in sicer so leti na vrsti enkrat tedensko. Glede na trenutne razmere v slovenskem turističnem gospodarstvu bo letos vsak gost še bolj dragocen, ko je bil lani, še posebej tisti iz tujine.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.