Naslovnica Gospodarstvo Tujcev bo letos najbrž manj, zato več pozornosti za domačega gosta

Tujcev bo letos najbrž manj, zato več pozornosti za domačega gosta

Avtor: Spletno Uredništvo

Vse bolj globalna epidemija koronavirusa bo zagotovo vplivala tudi na slovensko turistično gospodarstvo, čeprav še nihče ne ve, v kolikšni meri. Vseeno se je Slovenska turistična organizacija hitro odzvala na nastale razmere in prestrukturirala sredstva sofinanciranja za turistična podjetja. Po novem bo večja pozornost namenjena domačemu gostu. 

 Tujcev bo letos najbrž manj zato več pozornosti za domačega gosta

Hitra prilagoditev sofinanciranja slovenskih turističnih podjetij je bila nujna zaradi spremenjenih globalnih razmer (foto: SJ)

 

Slovenska turistična organizacija (STO) je po izbruhu epidemije koronavirusa (katera zaradi globalnega širjenja bolezni lahko zelo hitro postane pandemija) zaradi nepredvidljivih globalnih gospodarskih, zdravstvenih in logističnih zapletov predčasno zaprla ‘Javni razpis za sofinanciranje promocije slovenske turistične ponudbe na tujih trgih v letu 2020‘. Namesto tega bo neporabljena sredstva preusmerila tako, da bo predvidoma že pojutrišnjem (6. marca) objavila nov, trenutnim razmeram prilagojen razpis.

»Kot smo že obveščali v preteklem tednu, je od 800.000,00 evrov razpoložljivih sredstev po odobritvi vlog oddanih na prvem roku, ostalo nerazporejenih 431.294,55 evrov. Slovenska turistična organizacija (STO) se je na podlagi trenutnih nestabilnih gospodarskih razmer in s tem morebitnega zmanjšanja turističnih tokov odzvala na pobudo slovenskega turističnega gospodarstva o pomoči s prestrukturiranjem razpoložljivih finančnih sredstev v podporo turističnim podjetjem,« so sporočili s STO.

Sofinanciranje projektov promocije turističnih produktov Slovenije na tujih trgih bo STO v novem razpisu dopolnila z možnostjo izvedbe aktivnosti tudi na domačem trgu. Obenem bo tudi prepolovila vstopni vrednostni limit za odobritve projektov. Namesto dosedanje meje 20.000 evrov (brez DDV) bo nova znašala le 10.000 evrov. Pri STO so sicer potrdili, da promocija slovenskega turizma v tujini ostaja prioriteta, vendar so sedaj postale bolj pomembne tudi aktivnosti za privabljanje slovenskih gostov.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.