Naslovnica Trendi Tudi ta teden so z RTV Slovenija napovedali vrsto novosti

Tudi ta teden so z RTV Slovenija napovedali vrsto novosti

Avtor: Spletno Uredništvo
Z RTV Slovenija so sporočili, da je bil objavljen razpis za podelitev nagrade Franeta Milčinskega – Ježka v letu 2024 in da se že zbirajo prostovoljni prispevki za dobrodelno akcijo, ki bo potekala 24. avgusta, ko se bo od aktivne športne kariere poslovil Goran Dragić. Poleg tega so oznanili, da bodo vsebine Radia Slovenija odslej objavljene tudi na radiu AGORA, ki deluje na avstrijskem Koroškem, ter povabili k vpisu abonmaja za operno sezono ‘Kromatika 2024/25’.
 Tudi ta teden so z RTV Slovenija napovedali vrsto novosti

Plakat za košarkarski spektakel v Ljubljani konec meseca avgusta (foto: MMC RTV SLO)

Radio Slovenija in radio AGORA sta pravkar podpisala pogodbo o programskem sodelovanju, s čimer bosta Slovencem na avstrijskem Koroškem zagotavljala kakovostne radijske oz. avdio vsebine nacionalnega javnega radia. S tem bo slovenski državni javni medijski servis še bolje izpolnjeval svojo temeljno nalogo – dostopnost vsebin v slovenskem jeziku tudi za slovenske manjšine v tujini.

V soboto, 24. avgusta letos se bo od aktivne športne kariere poslovil legendarni slovenski košarkar Goran Dragić. Slovo bo RTV Slovenija prenašala v živo iz dvorane Stožice. »Vsi tisti, ki si ogleda omenjenega športnega spektakla v živo niso mogli zagotoviti, imajo do vključno 10. avgusta možnost, da s poslanim dobrodelnim SMS GOGI10 na 1919 sodelujejo v žrebu in se z malo sreče od Gorana poslovijo v razprodanih Stožicah,« sporočajo z RTV SLO.

Posebna strokovna žirija RTV Slovenija pa je ta teden objavila tudi javni razpis za podelitev nagrade Franeta Milčinskega – Ježka v letu 2024. Predloge z utemeljitvami bodo zbirali do vključno 6. septembra. Nagrada Franeta Milčinskega se vsako leto nameni za originalne dosežke ali opus v tistih umetnostnih zvrsteh radijske in televizijske ustvarjalnosti, ki ‘sledijo tradiciji Ježkovega duha’.

Nazadnje pa so Z RTV SLO povabili k vpisu abonmaja za sezono ‘Kromatike 2024/25’. Med oktobrom letošnjega leta in mesecem junijem prihodnjega leta 2025 bo moč prisluhniti osmim koncertom simfonikov RTV Slovenija z izjemnimi solisti in vrhunskimi dirigenti. Ob tem so še dodali. da bo sezono 2024/25 mesto šefa dirigenta Simfoničnega orkestra RTV Slovenija prevzel Lio Kuokma.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.