Naslovnica Gospodarstvo Letos naj bi Slovenijo obiskalo 74 potniških ladij

Letos naj bi Slovenijo obiskalo 74 potniških ladij

Avtor: Spletno Uredništvo
Na potniškem terminalu Luke Koper se je letošnja turistična sezona začela že zadnje dni marca, trajala pa bo vse do 2. novembra. V tem času naj bi Slovensko Istro obiskalo 74 potniških križark, kar  pomeni preko 110.000 turistov.
Letos naj bi Slovenijo obiskalo 74 potniških ladij

Sončni vzhod na koprskem potniškem terminalu oktobra lani (foto: Kristjan Stojaković/FB Luka Koper)

Potniški terminal Luke Koper, ki letos praznuje dvajseto obletnico obstoja, je skozi čas postal pomembna točka na svetovnem pomorskem potniškem zemljevidu. Vse se je začelo  leta 2004, že naslednje leto pa je pristanišče obiskalo 18 ladij z nekaj več kot 1000 turisti in člani posadke. V zadnjih letih se je številka ustalila na okrog 70 obiskov letno, kar po podatkih lokalnega turističnega združenja VistiKoper pomeni med 100.000 in 120.000 turistov na leto.

Letos se je sicer sezona obiskov na potniškem terminalu s prihodom križarke ‘Spirit of Discovery’ pričela že zadnje dni meseca marca in bo predvidoma trajala vse do 2. novembra, ko naj bi mesto še zadnjič letos obiskala potniška ladja ‘Norvegian Pearl’. V teh sedmih mesecih letošnjega leta naj bi Slovensko Istro skupno obiskalo 74 potniških križark, kar naj bi pomenilo preko 110.000 turistov.

Že do konec tekočega meseca junija naj bi v koprsko pristanišče priplulo kar enajst potniških ladij, med katerimi bo po podatkih štirih turističnih organizacij Slovenske Istre, ki so združene pod blagovno znamko Love Istria, prvič tudi ladja ‘Vista’ ladjarja Oceania Cruises. Posebej pa so omenili, da bosta že ta mesec (26. in 29. junija) dve ladji obiskali tudi Piran, ki tako očitno postaja druga slovenska atrakcija za pomorske turiste.  

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.