Naslovnica Slovenija Tudi Gourmet Cup Ljubljana je preživel pandemijo

Tudi Gourmet Cup Ljubljana je preživel pandemijo

Avtor: Spletno Uredništvo
Po enoletnem korona-premoru se na Krvavec 14. marca vrača Gourmet Cup Ljubljana. Gre za dogodek, v katerem se gostinstvo prepleta s športom, z estrado, s poslovnim svetom, z vinarstvom in z novinarstvom.
Tudi Gourmet Cup Ljubljana je preživel pandemijo

Tako je bila v pred-koronskih časih videti večerja na zajli (foto: Gostinstvo Jezeršek)

Smučarsko-kulinarični dogodek Gourmet Cup Ljubljana je postal že kar tradicionalen, saj bo tokrat na vrsti že šestič. Tudi letos bo dogajanje potekalo na Krvavcu in sicer v ponedeljek, 14. marca. Po enoletnem premoru, ki ga je povzročila pandemija koronavirusa, ga ponovno organizira gostinsko podjetje Jezeršek gostinstvo sodelovanju s Turizmom Ljubljana, RTC Krvavec in vinarskim podjetjem Koželj, Hiša dobrih vin.

Udeleženci se bodo okrepčali z okusnim zajtrkom, od 10. ure dalje pa bodo na smučarski tekmi za Gourmet pokal tekmovali v kar osmih kategorijah, pri čemer bo za otvoritev proge zadolžen kar olimpijski podprvak v deskanju na snegu Tim Mastnak. Na koncu bodo najboljše tudi posebej nagradili. V kulinaričnem delu dogodka pa se bodo letos predstavili mladi talenti kar 7 gostinskih in turističnih šol pod mentorstvom priznanih kuharskih mojstrov.

To so SŠGT Radovljica z Urošem Štefelinom (Hiša Linhart), VSŠ Bled z Davorjem Družincem (Hotel Astoria), SŠGT Ljubljana z Igorjem Jagodicem (Strelec), BIC Ljubljana z Izidorjem Kržišnikom (Landerik), VSŠGT Maribor s Sebastjanom Plevčakom (Restavracija Sedem), SŠGT Celje z Rokom Martinčičem (Gostilna Jež) in ŠC Zreče s finalistom kuharskega tekmovanja MasterChef Slovenija Žigom Gabrovcem (Žigola).

Za vinsko spremljavo pa bo z izbranimi šampanjci in peninami poskrbela vinarska družba Koželj, Hiša dobrih vin, za popoldanski glasbeni spektakel pa bo poskrbela legenda slovenske pop glasbe Vili Resnik. Zaključek dogodka bo šele v torek, 15. marca, ko bo ob 18. uri na vrsti še posebno doživetje – posebna različica Gourmet Večerje na zajli. Goste  bodo ta večer v zraku razvajali z Okusi Ljubljane.

»Za pravo presenečenje v krvavških gondolah kar 1500 metrov visoko v čarobnem objemu Kamniško-Savinjskih Alp bodo s svojimi kulinaričnimi mojstrovinami poskrbeli Jezerški, Tomaž Bolka iz Gostilne Krištof in gostujoči ljubljanski chef Janez Bratovž iz JB Restavracije, začetnik slovenske vrhunske kulinarike in prvi, ki se mu je uspelo uvrstiti na referenčno San Pellegrinovo lestvico 100 najboljših restavracij sveta,« so še pojasnili pri gostinstvu Jezeršek.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.