Naslovnica Kronika Tudi FURS se uspešno bori proti ponaredkom

Tudi FURS se uspešno bori proti ponaredkom

Avtor: Spletno Uredništvo
Prejšnji mesec je Finančna uprava RS sodelovala v zelo uspešni mednarodni carinski operaciji ‘Pirati 2’, ki je bila posvečena ponarejenemu blagu. Skupno so namreč po vsej Evropi zasegli za več kot 32 milijonov evrov blaga, slovenska Finančna uprava pa je pri tem sama zasegla za nekaj manj kot milijon evrov ponaredkov.
Tudi FURS se uspešno bori proti ponaredkom

Zaseženi ponarejeni dresi Barcelone, Livepoola, Reala, Marseillesa in Manchester Citya (foto: FURS/gov.si)

Finančna uprava Republike Slovenije (FURS) je skupaj s sorodnimi službami drugih držav članic EU in z več evropskimi inštitucijami oz. organi, kot so Evropska agencija za mejno in obalno stražo (FRONTEX), Evropski urad za boj proti goljufijam (OLAF), Evropski policijski urad (EUROPOL), Urad Evropske unije za intelektualno lastnino (EUIPO) maja izpeljala obširno akcijo ‘Pirati 2’.

Aktivnosti vseh teh organov so bile posvečene področju kršitev pravic intelektualne lastnine, ali z drugimi besedami preprečevanju prodaje ponarejenega blaga, rezultati pa so bili pozitivni. Skupna vrednost vsega zaseženega blaga je presegla 32 milijonov evrov, FURS pa je na območju Slovenije, predvsem v Luki Koper, zasegel za nekaj manj kot milijon evrov ponarejenega blaga.

Ker se hitro bližata dva od največjih mednarodnih športnih dogodkov na evropskih tleh – Evropsko prvenstvo (EP) v nogometu v Nemčiji in Olimpijske igre (OI) v Franciji, se je FURS pridružil tudi skupni carinski operaciji ‘EurOlympix’. To akcijo vodijo organi iz držav gostiteljic EP in OI Nemčije in Francije, v okviru katere se bo vršil poostren carinski nadzor nad kršitvami pravic intelektualne lastnine, ki so povezane s športnimi artikli.

 

 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.