Naslovnica Trendi Pes z Atlantide, Panika na vzhodu in Poletna noč na RTV SLO

Pes z Atlantide, Panika na vzhodu in Poletna noč na RTV SLO

Avtor: Spletno Uredništvo
Z RTV Slovenija ponovno prihaja serija novic o programskih novostih. Napovedujejo se nova zvočnica, nov dokumentarni film o paniki na mejah med EU in Rusijo ter prenos koncerta ‘Poletna noč’, s katerim se bo pričel 72. Festival Ljubljana.
Pes z Atlantide, Panika na vzhodu in Poletna noč na RTV SLO

Ograja na meji med Litvo in rusko enklavo Kaliningrad (foto: Adrian Pregelj/RTV SLO)

V ponedeljek (10. junija 2024) bo ob 11. uri v Studiu Radia 1 Slovenija na vrsti predstavitev nove zvočne knjige. Imenuje se ‘Pes z Atlantide’, posneta pa je bila po romanu Mateja Dolenca. Nova zvočnica je nastala v sodelovanju 3. programa Radia Slovenija – Radia Ars in Založbe kakovostnih programov RTV Slovenija (ZKP RTV SLO). Zvočno knjigo je režirala Ana Krauthaker, prebral pa jo je Sebastjan Cavazza.

Nato se obeta nov dokumentarni film ‘Mednarodna obzorja: Panika vzhoda’. Novinarka informativnega programa Televizije Slovenija Petra Marc in direktor fotografije Žiga Gašperin sta obiskala nekaj držav EU, ki mejijo z Rusijo in si ogledala jedrska zaklonišča na Finskem, povsem ograjene litovske meje z rusko enklavo Kaliningrad ter mejno območje med Litvo in Poljsko, ki je posebnega geostrateškega pomena.

»Obstaja grožnja, da Putin napade katerokoli evropsko državo, tudi Slovenijo,« je v ekskluzivnem intervjuju za TV SLO dejal nekdanji poljski premier Morawiecki. Na vzhodu EU torej vlada panika, slovenska TV ekipa pa bo ugotavljala, ali je strah upravičen. Televizijska premiera filma bo v četrtek, 13. junija, ob 21.10 na TV SLO 1. Pred tem bo dokumentarec predpremierno predvajan v sredo, 12. junija ob 10.30 v Kinodvoru.

Tretja novost pa se tiče slovenske zabavnoglasbene zakladnice. Tradicionalni gala koncert ‘Poletna noč’ bo namreč v četrtek 20. junija slovesno odprl 72. Ljubljana Festival. Koncert bodo radijski poslušalci lahko spremljali v neposrednem prenosu na Prvem programu Radia Slovenija in na Radiu Maribor, TV Slovenija pa bo posnetek koncerta predvajala v dveh delih – prvi bo v petek, 28. in drugi v soboto, 29. junija, ob 20. uri na 1. programu TV SLO.

Poletna noč 2024 bo letos posvečena popevkam Mariborčank Ditke Haberl, Alenke Pinterič in Marjetke Nece Falk. Zimzelene uspešnice bodo tokrat odpele Nina Strnad, Nuška Drašček, Darja Švajger, Nuša Derenda, Eva Hren, Lara Jankovič, Anika Horvat, Lara Baruca, Saša Lešnjek in Zala Smolnikar – Záli, nastopila bosta tudi Andraž Hribar in Oto Pestner, program pa bo povezoval Mario Galunić.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.