Naslovnica Gospodarstvo Množična slovenska ekipa na poslovnem obisku Rotterdama

Množična slovenska ekipa na poslovnem obisku Rotterdama

Avtor: Spletno Uredništvo
Večja delegacija slovenskih podjetij in institucij se pravkar mudi na tridnevnem obisku Rotterdama. Osrednji del programa predvideva udeležbo na mednarodni konferenci za trajnostni urbani razvoj ‘Urban future 2024’, poleg tega pa tudi celo vrsto poslovnih sestankov.
Množična slovenska ekipa na poslovnem obisku Rotterdama

Izjemen pogled na središče Rotterdama v mraku (foto: pxhere.com)

Pod okriljem Javne agencije SPIRIT Slovenija in partnerjev je v Rotterdam odpotovala kar 70-članska delegacija predstavnikov slovenskih podjetij in institucij. Poleg udeležbe na mednarodni konferenci za trajnostni urbani razvoj ‘Urban future 2024’ se bo slovenska delegacija udeležila dveh slovensko-nizozemskih forumov ter opravila več poslovnih sestankov z nizozemskimi podjetji, institucijami in politiki.

Prav tako si bodo člani slovenske gospodarske ekipe ogledali primere preverjeno uspešnih lokalnih trajnostnih praks ter se seznanili z najnovejšimi trendi in inovacijami pri prilagajanju na podnebne spremembe in preobrazbe mest v trajnostna okolja. Sicer konferenca Urban Future velja kot najpomembnejša evropska stična točka za področja trajnostnih tehnologij, inovativnih urbanih projektov ter tudi investitorjev in partnerjev.

»V sklopu letošnje konference bo poleg zelenih inovacij poudarek tudi na družbenih inovacijah ter osebnostni rasti voditeljev sprememb. Prihodnje leto bo konferenca na Poljskem, v mestu Lodž,« so glede mednarodne konference za trajnostni urbani razvoj ‘Urban future 2024’ pojasnili z Javne agencije SPIRIT Slovenija.

Dodali so še, da je dogodek pomemben, ker na enem mestu omogoča srečanja mestnih voditeljev, strokovnjakov za pametna mesta, vladnih predstavnikov, upravljavcev infrastrukture, vodilnih industrijskih menedžerjev in strokovnjakov na področju trajnostne gradnje in pridelave hrane, energetike in mobilnosti s celega sveta.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.