Naslovnica Kronika Tritedenske davčne počitnice, a ne za vse

Tritedenske davčne počitnice, a ne za vse

Avtor: Spletno Uredništvo
S Finančne uprave Republike Slovenije so sporočili, da bodo po naporni prvi polovici leta sedaj zajeli sapo. Tako so uvedli tritedenske davčne počitnice, ki bodo trajale od vključno 26. julija do vključno 13. avgusta 2021.
Tudi na FURS bi radi malce zajeli sapo (foto: FURS/Adobe Stock)

S Finančne uprave Republike Slovenije (FURS) so oznanili, da so pravkar uvedli novost – tritedenske davčne počitnice, ki bodo trajale od vključno 26. julija do vključno 13. avgusta 2021. Vzrok za to odločitev je iztrošenost celotne verige od davčnih zavezancev, računovodij, davčnih svetovalcev in seveda tudi zaposlenih na FURS. Zaradi protikoronskih ukrepov so imeli namreč vsi precej več dela kot običajno.

FURS v tem obdobju ne bo pozivala nikogar, da dostavi kakšno dokumentacijo. Delovala bo v zmanjšanem obsegu, vendar ne bo prekinila z vsemi aktivnostmi. Posebna izjema pa bodo zahtevki za vračilo DDV, kjer zaradi kratkih rokov za vračilo in interesa zavezanca za davek proces poteka kot običajno. »Nemoteno bodo potekale odmere davka na promet nepremičnin, odmere davka na motorna vozila, na dediščine, darila itd.

Delo na področju nadzora bo z zavezanci za davek potekalo le v postopkih, kjer so termini že bili predhodno dogovorjeni, oziroma je termin možno uskladiti po predhodno že vzpostavljeni telefonski ali elektronski komunikaciji,« so pojasnili s FURS-a. Dodali pa so še, da bodo pozorni na postopke, ko zaradi posebnih okoliščin potrebno postopek obravnavati kot nujno, npr. zaradi zastaranja.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.