Naslovnica Šport Trideseti finale košarkarskega pokala Slovenije

Trideseti finale košarkarskega pokala Slovenije

Avtor: Spletno Uredništvo
Ta konec tedna je na sporedu finale slovenskega pokala v košarki. Na Kodeljevem se bodo v prvem sobotnem polfinalu srečali Šentjur in Rogaška, v drugem pa Krka in Cedevita Olimpija. Finale bo v nedeljo in sicer v osrednjem večernem terminu, ki si ga 30. zaključek pokalnega tekmovanja tudi zasluži – ob 20.30.
Trideseti finale košarkarskega pokala Slovenije

Prizor z zadnjega obračuna med Cedevito Olimpijo in Šentjurjem v domačem prvenstvu (foto: FB KZS)

Slovenski ljubitelji košarke bodo ta konec tedna zagotovo prišli na svoj račun, saj je na vrsti zaključni turnir Pokala Spar, kot se uradno imenuje tekmovanje za slovenski pokal. Tokrat bo final four gostila ljubljanska dvorana Kodeljevo, ki je košarkarsko gledano dom KK Slovan. Sicer nekdanja ekipa predsednika Košarkarske zveze Slovenije Radoslava Nestrovića trenutno nastopa v 3. ligi, čast prestolnice pa bo branila Cedevita Olimpija.

V prvem sobotnem polfinalu, ki se bo pričel ob 18. uri, se bosta srečali ekipi Šentjurja in Rogaške. Za košarkarski klub iz Rogaške bo to prva udeležba na zaključnem turnirju tekmovanja za slovenski košarkarski pokal, medtem ko bo ekipa Šentjurja na njem zaigrala že četrtič. Ob 20.30 bo nato na vrsti še drugi, na papirju precej bolj prestižen polfinale med novomeško Krko in ljubljansko Cedevito Olimpijo.

Ljubljančani so že kar 20 krat osvojili pokal, Dolenjci pa so ga osvojili trikrat, Olimpija pa je tudi letos prvi favorit za osvojitev lovorike. Veliki finale bo nato na sporedu v nedeljo in sicer v televizijskem terminu, ki si ga prestižni zaključek tekmovanja tudi zasluži – ob 20.30. Ob tem velja omeniti le še to manjšo nevšečnost, da bodo prenosi tekem na programu Sportklub, ki ga večina Slovencev še vedno ne more spremljati.

Bo pa po dolgem času v dvorani prisotnih tudi nekaj gledalcev – vstopnice so naprodaj prek spletnega mesta Eventima, seveda ob spoštovanju vseh zahtev NIJZ. Sicer bo to jubilejna, že 30. izdaja slovenskega pokala v košarki, ki bo obenem dvajseta, od kar se tekmovanje imenuje Pokal Spar.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.