Naslovnica Šport Triatlonci bodo septembra spet zasedli Slovensko Istro

Triatlonci bodo septembra spet zasedli Slovensko Istro

Avtor: Spletno Uredništvo

V nedeljo 22. septembra bodo južnoprimorske občine na prestižnem triatlonu I FEEL SLOVENIA IRONMAN 70.3 Slovenian Istria 2019 drugič gostile športnike in športnice iz vsega sveta. Po lanskem razprodanem in vrhunsko izpeljanem premiernem tekmovanju letos organizatorji napovedujejo še višjo udeležbo ter še nekaj drugih novosti. 

Triatlonci bodo septembra spet zasedli Slovensko IstroNi ga lepšega občutka, kot priti skozi cilj tako zahtevne preizkušnje, kot je triatlon (foto: PR Ironman I FEEL SLOVENIA IRONMAN 70.3 Slovenian Istria)

 

Tudi letos bo triatlon IRONMAN obiskal vse občine Slovenske Istre, občino Milje v sosednji Italiji in hrpeljsko-kozinsko občino. Piran in Portorož bosta gostila največ tekmovalcev in njihovih spremljevalcev, zato bo tam tudi letos pripravljena posebna zabava, ki bo tokrat v hangarju portoroške Marine. Izola bo že v soboto 21. septembra gostila tek za najmlajše IRONKIDS, v nedeljo pa bo na izolskih cestah potekal velik del zaključne tekaške preizkušnje triatlona.

Občine Ankaran, Milje in Hrpelje-Kozina bodo udeleženci bolje spoznali prek kolesarskega dela tekmovanja, vse preostalo dogajanje pa bo gostila Mestna občina Koper. Tako bo v koprski Taverni v petek in soboto pred tekmovanjem potekala registracija športnikov in športnic. V nedeljo, 22. septembra, bo na mestnem kopališču start plavalnega dela triatlona ob 9. uri, v bližini pa bo tudi območje, kjer bodo plavalci presedlali na kolesa in se odpeljali proti Ankaranu, Miljam in Klancu pri Kozini.

Podobno kot lani se bodo kolesarji vrnili v Koper prek Šavrinskega gričevja v zaledju občine, potem pa si bodo obuli tekaške copate in se po obalni cesti podali proti Izoli. Tudi cilj triatlona I FEEL SLOVENIA IRONMAN 70.3 Slovenian Istria, podelitev priznanj najboljšim tekmovalcem ter razdelitev 40 mest za svetovno prvenstvo na Novi Zelandiji bo v slikoviti koperski Taverni. Organizatorji napovedujejo, da bo v letošnjem že drugem tekmovanju sodelovalo vsaj 1600 odraslih triatloncev (in skoraj 300 otrok).

Od letošnjih novosti velja posebej izpostaviti tudi spremljevalni dogodek ‘IRONMAN Restaurant Week’, za katerega med obalnimi gostinci vlada veliko zanimanje. Organizatorji pa soicer še niso zaključili s prijavami – pravkar dopolnjujejo seznam nastopajočih za triatlon in tudi za otroški tek IRONKIDS, se dogovarjajo z večjimi skupinami prostovoljcev iz koprskih športnih klubov in poskušajo prek lokalnih skupnosti pridobiti dodatne reditelje za zagotovitev čimvečje stopnje varnosti na cestah, tako za udeležence, kot tudi za gledalce.  

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.