Naslovnica Šport Tri zaporedne tekme slovenske članske nogometne reprezentance

Tri zaporedne tekme slovenske članske nogometne reprezentance

Avtor: Spletno Uredništvo

Pomlajena slovenska članska nogometna reprezentanca bo v sredo na Stožicah odigrala prijateljsko tekmo proti San Marinu, v soboto bo v sklopu lige narodov gostovala na Kosovu, prihodnjo sredo pa še v Moldaviji.

Tri zaporedne tekme slovenske članske nogometne reprezentanceJasmin Kurtić je na zadnjem reprezentančnem seznamu daleč najbolj izkušen igralec zvezne vrste (foto:FB NZS)

 

Slovenijo najprej v sredo (7. oktobra) v Stožicah ob 20.45 čaka prijateljska tekma proti San Marinu. Ta tekma naj bi služila za uigravanje slovenske članske nogometne reprezentance, ki je tudi zaradi pandemije koronavirusa doživela vrsto sprememb. Nekateri igralci (predvsem tisti, ki nastopajo za azijske in ameriške klube) se zaradi omejitve potovanj in morebitnih karanten namreč niso mogli odzvati pozivu selektorja Matjaža Keka.

Tako je reprezentanca v zadnjih tednih doživela vrsto sprememb, kar je bilo tudi opazno na prvih dveh tekmah Lige narodov. Slovenija je najprej doma remizirala z Grčijo, bilo je 0:0, nato pa je s skromnih 1:0 ugnala Moldavijo. Sedaj sledita gostovanji, ki bosta ključni v boju za prvo mesto v skupini in za napredovanje v bolj kakovostni rang tekmovanja. V nedeljo (11. oktobra) Slovenija prvič gostuje v Prištini, tri dni kasneje pa jo čaka še tekma proti Moldaviji.

Da bi se naši čim bolje pripravili na ti dve kvalfikacijski tekmi, bodo pojutrišnjem na prijateljski tekmi gostili San Marinom, ki so ga doslej štirikrat gladko premagali, pri tem pa nikoli niso prejeli niti enega gola. Kot so spomnili z Nogometne zveze Slovenije (NZS), naša reprezentanca s Kosovom še ni igrala nikoli, z Moldavijo pa je doslej igrala trikrat in jo tudi prav vsakič premagala (1:0, 2:1, 3:0).

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.