Naslovnica Šport Tretji gorsko-kolesarski maraton Slavnik odpira prijave

Tretji gorsko-kolesarski maraton Slavnik odpira prijave

Avtor: Spletno Uredništvo

Gorsko kolesarski maraton MTB Slavnik je še zelo mlada športna prireditev, a je že postala osrednja gorsko-kolesarski dogodek v Sloveniji. Lani razprodani maraton bo letos na vrsti tretjič, preizkušnja pa bo na sporedu 5. maja 2019 s startom v Hrpeljah pri Kozini.

slavnik MTB Simon RebulaPreizkušnja na obronkih Slavnika se je hitro ‘prijela’, za kar imajo zasluge predvsem marljivi organizatorji (foto: MBT Slavnik/Simon Rebula)

 

Udeleženci gorsko-kolesarskega maratona MTB Slavnik bodo letos lahko izbirali med štirimi razglednimi in slikovitimi trasami po razgibanem terenu Slavnika, Čičarije, Podgrajskega ter Matarskega podolja, ki so letos dobila poimenovanja po lokalnih ‘prebivalcih’ slavniških gozdov. 29-kilometrska trasa ‘Ris’ je odlična MTB (‘mountain bike’) dogodivščina za mlajše, starejše in manj zahtevne rekreativne kolesarje. 

Srednja trasa se imenuje ‘Volk’, dolga pa je okroglih 50 km, medtem ko so najdaljšo, 83-km traso, poimenovali ‘Medved’. Obe sta primerni za različno, a vsekakor nekoliko bolje pripravljene rekreativne kolesarje. Tokratna novost bo družinska trasa ‘Lisička’ (7 km), ki je izrazito manj zahtevna in pretežno ravninska. Udeležence ne bodo merili časa, zato je primerna predvsem za družine z otroci, popolne začetnike in ostale ljubitelje rekreativnega druženja.

Možnost spletne prijave in podrobnosti dogodka so na voljo na mtbslavnik.si, so sporočili organizatorji in dodali. da je število prijav je omejeno na 519. Za prvih 150 prijavljenih pa sicer letos pripravljajo tudi poseben popust pri prijavnini.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.