Naslovnica Gospodarstvo Trajnostna poslovna strateška transformacija

Trajnostna poslovna strateška transformacija

Avtor: Spletno Uredništvo

Javna agencija SPIRIT Slovenija je pred kratkim na svojih spletnih straneh in v Uradnem listu objavila javni razpis z naslovom ‘Spodbujanje trajnostne poslovne strateške transformacije in razvoj novih poslovnih modelov v slovenskih podjetjih za lažje vključevanje v globalne verige vrednosti’. Z njim agencija poziva mala in srednje velika slovenska podjetja k vključevanju v proces trajnostne strateške transformacije poslovanja.

Trajnostna poslovna strateška transformacijaRazpis je sofinanciran s pomočjo Evropskega sklada za regionalni razvoj, Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo ter agencije SPIRIT Slovenija (foto: maxpixel.net)

 

S tem pozivom želi Javna agencija SPIRIT Slovenija v postopek trajnostne poslovne strateške transformacije vključiti vsaj 60 slovenskih malih in srednjih podjetij (MSP). Vsem podjetjem, ki bodo izpolnjevala zahtevane pogoje, bo zagotovljeno 100 % financiranje mentorske podpore za pripravo trajnostnih poslovnih strategij, poslovnih modelov in izvedbenih projektov v sklopu programa Akademije TPSMP. Poleg tega bo podjetjem na voljo tudi sofinanciranje izvedbenih projektov do 50 % upravičenih stroškov, do maksimalne vrednosti 100.000 EUR.

“Na razpis se lahko prijavijo podjetja s sedežem v Sloveniji ali s sedežem v kateri koli drugi članici EU in podružnico v Sloveniji, ki so na zadnji dan meseca pred datumom oddaje vloge na razpis zaposlovala najmanj 20 in največ 249 oseb. Predvidenih je pet rokov za oddajo vlog, v letu 2019 bosta dva, in sicer 19. julija 2019 in 29. novembra,” so sporočili z agencije. Poudarili so še, da  na podlagi trajnostne strateške poslovne transformacije podjetja dosegajo višjo dodano vrednost ter konkurenčno prednost pri pozicioniranju končnih izdelkov in storitev na trgu, obenem pa se lažje vključujejo v ‘globalne verige vrednosti’.

Javna agencija SPIRIT Slovenija je že v letih 2016 in 2017 izvajala pilotni program trajnostne strateške transformacije slovenskih podjetij, saj vključevanje družbenih, okoljskih in ekonomskih učinkov v poslovne procese postaja prioriteta. V pilotni program je bilo tedaj vključenih 9 slovenskih podjetij – Anton Blaj, d. o. o., Engrotuš, d. o. o., Hotel Sava Rogaška, d. o. o., Iskraemeco, d. o. o., Lumar IG, d. o. o., M Sora, d. o. o., SIJ, d. d., Steklarna Rogaška, d. o. o. in Talum, d. d.

“Na podlagi uspešno izvedenega programa, ki je dal odlične rezultate, je nastal tudi metodološki priročnik za trajnostno strateško transformacijo. Pozitivne izkušnje pilotnega programa pa so bile tudi podlaga za pripravo javnega razpisa za spodbujanje trajnostne strateške poslovne transforma,” so svoje izkušnje pojasnili na Spirit Slovenija. 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.