Naslovnica Magazin Toyota bo elektrificirala prevoz na drugih olimpijskih igrah v Tokiu

Toyota bo elektrificirala prevoz na drugih olimpijskih igrah v Tokiu

Avtor: Spletno Uredništvo

Toyota Motor Corporation je partner olimpijskih in paraolimpijskih iger v Tokiu 2020, zato za oba dogodka pripravila celo vrsto posebnih elektrificiranih vozil. Prek teh elektro-novosti bodo poskušali zmanjšati breme za okolje in doseči najnižjo stopnjo emisij v moderni zgodovini iger.

Elektrificirani mini bus AMP je uporaben tudi za invalide in v reševalne namene (foto: toyota.si)

 

Toyota bo za uporabo na olimpijskih igrah, ki jih bo prihodnje leto drugič gostil Tokio (prvič jih je že leta 1964) zagotovila 3700 vozil, izmed katerih jih bo 90 odstotkov elektrificiranih. Pred pričetkom olimpijskih iger, ki jim bodo kasneje na istih prozoriščih sledile še paraolimpijske igre, bodo pri družbi Toyota Motor Corporation namenu predali različna hibridna električna vozila (HEV), vozila na gorivne celice (FCEV), priključna električna hibridna vozila (PHEV) in baterijska električna vozila (BRV).

Poleg elektrificiranih minibusov in avtomobilov bo po japonskih ulicah vozilo še nekaj manjših električnih vozil, kot so električni skiroji in tricikli, tudi v inačici za invalide. Tako bodo pri japonskemu avtomobilističnemu gigantu obiskovalcem zagotovili izjemno širok spekter mobilnosti. Med elektrificiranimi vozili bo sicer približno 500 vozil na gorivne celice in 850 baterijskih električnih vozil, kar bo zagotovo predstavljalo največjo olimpijska ‘elektro-flota’ doslej.

Izmed 3700 vozil za olimpijske igre bo približno 2700 vozil namenjenih uradni floti, s katero bodo zagotavljali prevoze udeležencev med različnimi olimpijskimi prizorišči. To bodo pretežno vozila, ki so že na voljo na trgu, kot na primer model Mirai. Kar pa je najbrž še najbolj pomembno, je izračun, po katerem naj bi se povprečne emisije CO2 na en prevoženi kilometer znašale na manj kot 80 gramov. Če pa se v izračunu upošteva tudi preostala elektrificirana vozila, bo vpliv na okolje še toliko manjši.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.