Naslovnica Gospodarstvo Tokrat spletna verzija turističnega vodenja

Tokrat spletna verzija turističnega vodenja

Avtor: Spletno Uredništvo
21. februar je bil proglašen za Mednarodni dan turističnih vodnikov in ta dan bodo v piranski občini, ki je ena najpomembnejših turističnih destinacij v Sloveniji, posebej obeležili. Pripravili so namreč serijo video razglednic, projekt pa so poimenovali ‘Odkrijte zgodbe, ki jih skriva naša Istra’.

Pogled proti Piranu s pobočij nad Strunjanom (foto: Nik Jarh/TZP)

Lani je Turistično združenje Portorož (TZP) v sodelovanju s podjetjem Euro Nobile, Nevija Božič s. p. ob Mednarodnem dnevu turističnih vodnikov prvič organiziralo brezplačna vodenja. Odziv je bil odličen, zato so želeli akcijo letos ponoviti. Vendar so jim omejevalni ukrepi zaradi okužb s koronavirusom vsaj delno prekrižali načrte. Predvidene aktivnosti so morali malce preoblikovati in jih preseliti na splet.

»Zaradi posebnih razmer bodo letos vodniki namesto brezplačnih vodenj pripravili kratke, polminutne video posnetke, ki bodo gledalce popeljali po poteh slovenske Istre ter s tem vzbudili interes za odkrivanje novih, avtentičnih doživetij in še neodkritih zgodb. Njihovi posnetki bodo 21. februarja premierno predvajani na Facebook in Instagram kanalih Portoroz & Piran ter Love Istria, objavljeni pa bodo tudi na YouTube kanalu Portoroz & Piran,« sporočajo s TZP.

Virtualne turiste in tudi turistične vodiče bodo tako popeljali na video-ogled Pirana, Portoroža, Strunjana, Padne, solin, Kopra in skritih kotičkov v zaledju Šavrinov. Osrednji clj projekta je promocija istrske kulturne in naravne dediščine, prav tako pa tudi promocija lokalnih turističnih vodnikov, ki so v zadnjem letu zaradi koronavirusa utrpeli hude posledice.

S TZP so dodali so še informacijo, da bo strokovni tečaj za lokalne turistične vodnike, ki ga organizirajo že od leta 2006, letos potekal šele v septembru.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.