Naslovnica Trendi Tisoča oddaja kviza Vem

Tisoča oddaja kviza Vem

Avtor: Spletno Uredništvo
Jutri, v torek, 23. novembra, bo na Televiziji Slovenija na sporedu prestižni jubilej – kviz ‘Vem! bo namreč dočakal svojo tisočo (1000!!!) oddajo.
1000-krat hvala, pravita voditelja kviza Aljoša Ternovšek in Anže Zevnik (foto: RTV SLO)/Adrian Pregelj)

Kviz ‘Vem!’ je na bil prvič predvajan 25. januarja 2015, med gledalci pa je hitro postal priljubljen. Podatki RTV Slovenija kažejo, da je kviz iz leta v leto pridobival na gledanosti. Od prvega obdobja predvajanja se je število gledalcev, ki spremljajo kviz, tako kar podvojilo. Kviz je sicer na sporedu od ponedeljka do petka ob 18.20 na TV SLO 1, primerno izbran termin oddaje pa pomeni, da jo gledajo mnoge družine.

Voditelja kviza sta Aljoša Ternovšek in Anže Zevnik, v teh slabih sedmih letih pa so si v kvizu tekmovalci in gledalci priigrali za približno 300.000 evrov nagrad. Prav tako so v oddaji že večkrat sodelovali pri dobrodelnih akcijah, gostili znane Slovence in pomagali pri zbiranju pomoči za najbolj ranljive. Kviz je v svojem terminu običajno tudi najbolje gledana oddaja na celotnem slovenskem TV tržišču.

»Vsaj minuto katere izmed dosedanjih oddaj je v živo videlo že več kot 90 % oz. skoraj 1,75 milijona gledalcev nad 4. letom starosti. Kviz Vem! je prvi novembrski teden v povprečju spremljalo 10,0 % oz. 190.800 gledalcev, ob tem pa je slednje predstavljalo skoraj 30 % vseh, ki so v trenutku predvajanja kviza bili pred malimi sprejemniki,« so z RTV SLO posredovali sveže podatke raziskave AGB Nielsen Media Research.

 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.