Naslovnica Šport Odpoved v zadnjem hipu je razjezila Muro

Odpoved v zadnjem hipu je razjezila Muro

Avtor: Spletno Uredništvo
Nekateri pravijo, da je 17 številka, ki prinaša srečo, 17. krog Prve lige Telemach pa očitno kaže prav na nasprotno. Od petih predvidenih tekem so namreč morali prvi dve preložiti. Dvoboj med Domžalami in Celjem je začasno preprečila megla, tekmo med Olimpijo in Muro pa izbruh okužb s Covidom 19 v ljubljanskem taboru.
Kljub megli so bili Domžalčani včeraj pred pričetkom ogrevanja dobro razpoloženi (foto: FB NK Domžale)

V 17. krogu Prve lige Telemach sta bili včeraj na sporedu dve tekmi, a se je usoda lepo poigrala z akterji, saj so morali nazadnje obe tekmi preložiti. Nogometaši Domžal bi morali včeraj ob 17. uri gostiti Celje, začetek te tekme pa je preprečila izjemno gosta megla. Doslej se je v samostojni Sloveniji le redko zgodilo, da bi v tekmovanjih pod okriljem Nogometne zveze Slovenije (NZS) kakšna tekma odpadla zaradi pregoste megle.

Tokrat pa so bile vremenske razmere v domžalskem Športnem parku ob Kamniški Bistrici tako slabe, da so se sodniki že nekaj minut pred predvidnem začetkom dvoboja odločili, da tekmo preložijo. Hitro so našli tudi nov termin in sicer bo drugi poskus tekme med Domžalčani in Celjani na sporedu že jutri, v ponedeljek (22. novembra), ob 17. uri. Precej več razburjenja pa je povzročila odpoved tekme med Olimpijo in NŠ Muro.

V ljubljanskem taboru je namreč prišlo do izbruha okužb s koronavirusom COVID-19. »Od 35 igralcev, prijavljenih na seznamu stalnih številk, imajo pri Olimpiji 9 pozitivnih igralcev in v tem trenutku 13 izdanih karanten. Nogometna zveza Slovenije je v skrbi za zdravje celotno ekipo že včeraj poslala na PCR testiranje, ki je v ljubljanskih vrstah razkrilo 6 okužb z novim koronavirusom,« so pojasnili z NZS.

V taboru Mure pa je odločitev izzvala precej ogorčenja, saj so jim odločitev o preložitvi dvoboja sporočili le 2 uri pred predvidenim začetkom tekme, potem ko so jim ves dan trdili, da bo tekma, ne glede na okužbe, vseeno odigrana. Pri Muri pravijo, da so se okužbe pri Olimpiji pojavile že v prejšnjih dneh, prve karantenske odločbe pa so, točno v takšnem številu, kot je predpisano za preložitev tekme, oznanili šele nekaj minut po 18. uri.

Pri aktualnih državnih prvakih iz Prekmurja, se zaradi tako pozne odločitve sprašujejo, če je v ozadju zgolj in samo zdravje, ali bolj interes po prestavitvi tekme, ker bi Olimpiji najverjetneje manjkalo nekaj ključnih nogometašev. Nov termin obračuna bo določen kasneje, sicer pa Muro ta teden v četrtek ob 18.45 čaka v Mariboru tekma 5. kroga Konferenčne lige UEFA proti precej bolj prestižnemu nasprotniku od Olimpije – londonskemu Tottenhamu.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.