Naslovnica Trendi Tina Maze spet prva, tokrat v oddaji Od blizu

Tina Maze spet prva, tokrat v oddaji Od blizu

Avtor: Spletno Uredništvo

Na televizijske zaslone se te dni vračata pogovorni oddaji, ki bosta gledalcem TV Slovenija 2 krajšali sredine in sobotne večere.  V pogovorni oddaji Od blizu novinarka in pisateljica Vesna Milek poglobljeno in z različnih zornih kotov razkriva življenje in ustvarjalnost osebnosti, o katerih smo mislili, da vemo že skoraj vse. Igralka Zvezdana Mlakar pa bo v oddaji Zvezdana ponovno šla globlje – odstirala bo tabuje in odkrivala tančice vsakdanjosti.

tina maze in vesna milek od blizu prva oddaja 1Vrhunska športnica Tina Maze bo prva gostja, druga pa bo filmska igralka Katarina Čas (foto: RTV SLO)

Gostiteljica Vesna Milek se bo v oddaji Od blizu poglobljeno in pretanjeno dotaknila sogovornikove osebnosti. Vsaka oddaja se bo prilagodila posebnostim intervjuvanca, njegovim skritim strastem, željam in strahovom ter ponudila nov pogled v sogovornikovo osebnost. Kot bi dejala Vesna Milek: »Biti blizu, zares blizu, na televiziji, je iluzija. A lahko poskusimo. Priti bližje, čisto blizu, od blizu, včasih preblizu.«

Pred pričetkom zimske olimpijske sezone bo v sredo, 18. oktobra 2017 ob 21.10, gostja Vesne Milek naša najuspešnejša smučarka doslej – Tina Maze. Greta Garbo smučanja, jo je imenoval njen biograf in prijatelj, novinar Vito Divac. Smučarski genij, je večkrat rekel njen partner in trener Andrea Massi. Razbila je vse stereotipe o Slovencih in s svojimi sijajnimi nastopi, zmagami in kolajnami svetu povedala, da majhnost ni ovira za nadarjene. Po svoji šampionski poti je hodila in še hodi z drugačnimi vrednotami, ki so lahko navdih. Bila je znana po tem, da redko komu dovoli, da ji pride blizu. 

Gostja druge oddaje Od blizu bo Katarina Čas. Katarina je neobičajna mešanka med zapeljivko in navihanko, nekaj med punco iz sosednje ulice, polno dovtipov in smeha, in filmsko divo, ki se trudi, da to ne bi bila. Kaj je tisto, zaradi česar jo je Martin Scorsese izbral med tisočimi igralkami na avdiciji; zakaj se je Al Pacino ob prvem stiku z njo odločil, da bo v filmu Danny Collins njegova filmska zaročenka? In zakaj jo je Peter Bratuša vzel v svoj prvi celovečerec in vlogo pisal prav nanjo? Vse to bo malo bolj jasno po pogovoru Od blizu s Katarino Čas.

Z novo sezono pa že to soboto, 14. oktobra 2017, ob 21.45 na TV SLO 2 pričenja serija oddaj Zvezdana. Voditeljica Zvezdana Mlakar bo s spet v ospredju s svojim prepoznavnim, navdihujočim stilom vodenja ter z iskrenimi in drznimi vprašanji. Njene oddaje so zato polne čustvenih odzivov. Gostja prve oddaje bo Ashton Applewhite iz Združenih držav Amerike.

Ashton Applewhite je pisateljica, blogerka in aktivistka, avtorica več knjig. Živi v New Yorku in že od leta 2007 piše o staranju in staromrzništvu. Od otroštva naprej nas bombardirajo s sporočili, da je bedno biti star. Da so gube grde, starejši ljudje pa nekoristni. Odklanjanje staranja, je odklanjanje življenja, je prepričana Ashton. Ne sprašujemo se, kdaj so ljudje prestari za petje in lizanje sladoleda, zakaj bi bili prestari za spolnost? Ne glede na to, ali ste starejši ali pa upate, da nekoč boste, vas bo pogovor z Ashton Applewhite stresel, razveselil in razjezil.

V sporočilu za javnost so na RTV Slovenija zapisali še, da bo gostja druge oddaje Veronika Podgoršek, doktorica s področja družinske in zakonske terapije. Z Zvezdano bosta brezkompromisno spregovorili o družinskih in partnerskih odnosih na način, ki ne bo pustil hladnih moških gledalcev niti ženskih.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.