Naslovnica Trendi Težko pričakovani Avatar se vrača 15. decembra

Težko pričakovani Avatar se vrača 15. decembra

Avtor: Spletno Uredništvo
Pravkar sta izšla nov napovednik in nov plakat enega najbolj pričakovanih filmov leta ‘Avatar: Pot vode’. Nov spektakel režiserja Jamesa Camerona bo v slovenske kinematografe vstopil 15. decembra, na drugi del zgodbe pa je bilo potrebno čakati kar 13 let.
Težko pričakovani Avatar se vrača 15. decembra

Prizor iz prihajajočega filma ‘Avatar: Pot vode’ (foto: kolosej.si)

Številni ljubitelji filmov po vsem svetu nestrpno čakajo sredino meseca decembra, ko se bo pričel predvajati en izmed najbolj pričakovanih filmov leta – ‘Avatar: Pot vode’. Nov film je nadaljevanje največje filmske uspešnice vseh časov ‘Avatar’ iz leta 2009. Ta filmska produkcija je bila nominirana za kar 9 Oskarjev, dobila jih je 3. Stroški snemanja so znašali nekaj manj kor 250 milijonov dolarjev, obisk pa je v blagajne do danes prinesel skoraj 3 milijarde dolarjev.

Prihodnji mesec, natančneje 15. decembra, bo torej v kina vstopil drugi od skupno petih doslej predvidenih filmov franšize Avatar, ki nosi naslov ‘Avatar: Pot vode’. Zato je pravkar stekla velika globalna promocijska kampanja, izšla sta nov napovednik in nov plakat filma, poleg tega pa so kot posebno marketinško potezo projicirali večjo svetlobno predstavo s posnetki iz prihajajočega filma kar na Niagarske slapove. In kaj se obeta v drugem delu?

»Odkar se je odločil svojo človeško zavest trajno prenesti v telo svojega avatarja in postati voditelj ljudstva Na’vi, Jake Sully živi na Pandori. Z Neytiri sta si ustvarila družino in dobila svoje otroke. Žal pa so se kolonizacijske sile vrnile na Pandoro, da bi dokončale prvotno iskanje redkega minerala, kar je prisililo Jakea in Neytiri, da sta s svojo družino pobegnila iz svojega doma in začela odkrivati do sedaj neznane dele Pandore,« razkriva napovednik filma.

Film je režiral slavni režiser James Cameron, ki ga je tudi produciral skupaj z Jonom Landaujem ter za nameček z Rickom Jaffo in Amando Silver spisal tudi scenarij. V filmu ‘Avatar: Pot vode’ imajo glavne vloge Sam Worthington, Zoe Saldaña, Sigourney Weaver, Stephen Lang in Kate Winslet. Distributer filma za slovensko tržišče je podjetje Blitz Film & Video Distribution. Sama zgodba Avatarja pa je v bistvu prispodoba za sodobni kolonializem.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.