Naslovnica Kronika Telefonisti krožijo po slovenskih cestah

Telefonisti krožijo po slovenskih cestah

Avtor: Spletno Uredništvo
Slovenska policija je pravkar zaključila z akcijo ‘Varno brez telefona’, ki je zagotovo pomagala k izboljšanju varnosti na slovenskih cestah. V obdobju dveh tednov, kolikor je trajala akcija, so namreč ustavili skoraj 3.600 voznikov, ki so kar med vožnjo uporabljali telefon.
Telefonisti krožijo po slovenskih cestah

Ali voznik pravkar gleda na cesto? Najbrž ne. (foto: pxhere.com)

Slovenska policija je izpeljala akcijo ‘Varno brez telefona’, s katro je zagotovo pomagala k izboljšanju varnosti na slovenskih cestah. Delno se je varnost na cestah povečala zaradi osveščanja in preventive, delno pa zato, ker se bi komu od 3590 neprevidnih ‘telefonistov’ najbrž lahko pripetila tudi kakšna nezgoda.

 »V tem času smo policisti po vsej Sloveniji poostreno nadzirali uporabo naprav in opreme, ki ovirajo voznike med vožnjo, kot tudi uporabo varnostnih pasov in zadrževalnih sistemov. Ugotovili smo 3.590 kršitev nedovoljene uporabe telefona med vožnjo, pri čemer smo 903 kršiteljem izrekli opozorilo.

V policiji znova opozarjamo, da motnje pozornosti zaradi uporabe mobilnega telefona dokazano povečujejo tveganje za nastanek prometnih nesreč,« so sporočili s Policije. V akciji so sicer sodelovali še Agencija za varnost prometa, DARS, Zavod Varna pot, Zavod Vozim, Zavod Reševalni pas, AMZS in Zveza združenj šoferjev in avtomehanikov Slovenije.

Po koncu akcije, ki je sicer potekala od 25. januarja do 7. februarja 2021, pa so vsi sodelujoči še enkrat spomnili voznike, da lahko vsak telefonski klic, všeček, sporočilo ali druga objava počakajo. Ko ste za volanom, ne bodite za ekranom. In ko ste v prometu, ne bodite na spletu.

 

 

 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.