Naslovnica Magazin Telefon, ki omogoča premikanje avtomobila s pogledom

Telefon, ki omogoča premikanje avtomobila s pogledom

Avtor: Spletno Uredništvo
Kitajska tehnološka blagovna znanka Honor je tik pred pričetkom sejma MWC v Barceloni pritegnila pozornost z novo funkcijo na telefonu Magic 6 Pro, ki omogoča premikanje avtomobila že z navadnim pogledom.
Telefon, ki omogoča premikanje avtomobila s pogledom

Poslopje Honorja je oblikovano podobno kot njihovi pametni telefoni (foto: Futura DDB/Honor)

Nekaj dni pred začetkom sejma Mobile World Congress 2024 (MWC), ki velja za enega najpomembnejših sejmov za področji mobilne tehnologije in razvojne industrije je kitajska tehnološka blagovna znamka Honor napovedala posebno inovacijo, ki so jo poimenovali kar revolucionarno. Nova funkcija na telefonu Magic 6 Pro namreč s pomočjo umetne inteligence omogoča premikanje avtomobila že z navadnim pogledom.

»Gre za eksperiment avtomobilskega inženirja, kjer prikaže, kako je na napravi HONOR Magic 6 Pro mogoče upravljati avto s funkcijo sledenja pogledu (ang. eye-tracking), ki jo poganja umetna inteligenca za razumevanje namere uporabnika na podlagi njegovih gibov oči. Ko dve do tri sekunde gledate določen gumb, se aktivira določena možnost, ki se odraža v gibanju avtomobila,« so pojasnili s Honorja in temu dodali še predstavitveni video.

Sicer bo sejem Mobile World Congress 2024 (MWC), ki ga gosti Barcelona, potekal od ponedeljka, 26. februarja, pa vse do četrtka, 29. februarja. S Honorja so ob tem napovedali še predstavitve vrste drugih originalnih inovacij, posebej pa so poudarili, da so se prvič, odkar družba deluje samostojno (do novembra leta 2020 je delovala v sklopu družbe Huawei) uvrstila med najboljših 5 proizvajalcev pametnih telefonov na evropskem trgu.

Jasno je, da se blagovna znamka Honor, za katero trenutno stoji kitajsko državno podjetje Shenzhen Zhixin New Information Technology Co. Ltd, ogromno posveča umetni inteligenci in funkcijam, ki so osredotočene na uporabnika. Tudi zato bo Honor svoje letošnje novosti v Barceloni predstavil že jutri, v nedeljo 25. februarja, dan pred uradnim pričetkom sejma.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.