Naslovnica Šport Odbor inPlaninec je za letos pripravil kar 25 akcij

Odbor inPlaninec je za letos pripravil kar 25 akcij

Avtor: Spletno Uredništvo
Odbor Planinske zveze Slovenije za planinstvo invalidov in oseb s posebnimi potrebami, ki se imenuje ‘Odbor inPlaninec’, je včeraj predstavil načrte aktivnosti za leto 2023. Prav posebno pozornost je namenil rekreativnemu športu posvečeni akciji ‘Gibalno ovirani gore osvajajo 2023’ (GOGO 2023).
Odbor inPlaninec je za letos pripravil kar 25 akcij

Prizor z enega od prejšnjih pohodov (foto: PZS/arhiv inPlaninec)

Ker se 6. aprila po obeležuje ‘Mednarodni dan športa za razvoj in mir’, so prav na ta dan pri Planinski zvezi Slovenije predstavili za letos predvidene aktivnosti odbora PZS za planinstvo invalidov in oseb s posebnimi potrebami, ki se imenuje ‘Odbor inPlaninec’. Pri tem so posebno pozornost namenili akciji ‘Gibalno ovirani gore osvajajo 2023’ (GOGO 2023), ki bo potekala pod pokroviteljstvom predsednice države dr. Nataše Pirc Musar.

Na PZS so poudarili, da s to akcijo, ki je na vrsti četrtič, gibalno oviranim priporočajo in omogočajo aktiven življenjski slog ter jim zagotovijo zanje primerne telesne dejavnosti. V sklopu akcije Gibalno ovirani gore osvajajo 2023′ je letos predvidenih kar 19 pohodov po poteh, ki so primerne za planince na invalidskih vozičkih ter tudi za vse preostale pohodnike, kateri pri hoji potrebujejo pomoč.

Pri akciji GOGO 2023 bo sodelovalo pet partnerjev – Planinska zveza Slovenije, Sonček – Zveza društev za cerebralno paralizo Slovenije so.p., Zveza paraplegikov Slovenije, Društvo distrofikov Slovenije in Združenje multiple skleroze Slovenije. Partnerje je novinarski konferenci predstavil vodja delovne skupine GOGO 2023 Stojan Rozman, novinarska konferenca pa je potekala v zelenem okolju turistične kmetije Pri Lazarju.

Ostale akcije ‘Odbor inPlaninec’ za letos so ‘Nevrorazlični AMA’ (3. izvedba), ‘Slepi in slabovidni po Slovenski planinski poti’ , ‘Odločen korak – za slepe in slabovidne ni ovir’, ‘Gluhi strežejo v planinskih kočah’ pa bo letos potekala pod naslovom ‘inPlaninci z okvaro sluha’ ter tudi z razširjeno vsebino, poleg tega pa tudi akcija ‘Športno plezanje za osebe z okvaro sluha’ (ter učenje jezikovnega jezika za slepe, ki sicer ne sodi v športno rekreacijo).

 

 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.