Naslovnica Slovenija Tedni turističnega razcveta na Primorskem

Tedni turističnega razcveta na Primorskem

Avtor: Spletno Uredništvo
Poletje se nezadržno bliža, na Primorskem pa so se temu primerno veča turistična ponudba. Od izvira Soče pa vse do Portoroža se že vrstijo številne različne sezonske turistične prireditve.
Tedni turističnega razcveta na Primorskem

Dolina Soče v bližini Tolmina (foto: FB Soča Valley)

Na severnem delu Primorske, natančneje v Posočju so od petka ponovno odprta atraktivna Tolminska korita. Prav tako že skoraj dva tedna obratuje avtobusna linija iz Bovca do izvira reke Soče. Z Javnega zavod za Turizem Dolina Soče so še napovedali, da prihodnjo soboto (1. junija) pa bo ob na parkirišču v Zderu pri Robiču ob 9. uri start prve od treh na novo pridruženih etap daljinske pohodniške poti Juliana Trail.

V osrednjem delu Primorske pa se bo istočasno (v soboto, 1. junija, ob 9. uri) pričelo avtentično popotovanje po treh vrtovih. Start bo v Štanjelu, kjer si bodo v vodenem ogledu obiskovalci najprej ogledali Ferrarijev vrt, nato bodo z avtobusnim prevozom obiskali še Pepin kraški vrt na domačiji v Dutovljah ter podobno pisan Botanični vrt Sežana, kjer bodo izvedeli več o ideatorju parka, Tržačanu grškega porekla Myrtò Scaramangà.

Na južnem delu Primorske pa sta vrata odprla TIC Padna in izolski muzej Izolana – hiša morja. V Izoli so se včeraj pričeli kulinarični ‘Dnevi kraljice sardele’, vse do 18. junija pa v Portorožu vabijo k obisku gostinskih ponudnikov, pri katerih bo na voljo posebna ponudba na temo vrtnic in roséjev. V četrtek, 30. maja, se bo pričela nova sezona serije kulinaričnih prireditev Altroke Istra Gourmet Festivala in sicer v vasi Boršt v koprskem zaledju.

Festival bo gostil kar 20 stojnic različnih lokalnih ponudnikov. Za glasbeno vzdušje bo na prvem dogodku poskrbela lokalna glasbena skupina Paul Grem. Zadnji majski vikend pa bo po izolskih ulicah in trgih potekal tudi ‘Praznika oljk, vina in rib’, ki se bo po 20. letih obstoja predstavil s sodobnejšo grafično podobo.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.