Naslovnica Šport Ta teden še tri vrhunske kolesarske dirke na slovenskih cestah

Ta teden še tri vrhunske kolesarske dirke na slovenskih cestah

Avtor: Spletno Uredništvo
Potem, ko se je 27. Dirka po Sloveniji v nedeljo zaključila s pričakovano zmago Tadeja Pogačarja, pa bodo ta teden na slovenskih cestah na sporedu še tri kakovostne kolesarski preizkušnji – državno prvenstvo v cestni vožnji, državno prvenstvo v kronometru ter dirka za Pokal Tadeja Pogačarja in VN Plastike Virant.
Fenomenalni Tadej Pogačar bo tudi ta teden osrednje ime kolesarskih dirk na slovenskih cestah (foto: FB KZS)

Koper in Izola bosta jutri (v četrtek, 17. junija) gostila državno prvenstvo cestnih kolesarjev v vožnji na čas. Start in cilj bosta v Kopru, trasa pa bo kolesarje in kolesarke mimo Žusterne peljala do obrata, ki bo na krožišču ob avtocestnem izhodu Izola. Različne kategorije bodo opravile različno število krogov. Trasa je skoraj popolnoma povsem ravninska (40 m višinske razlike na krog), kar je idealno za specialiste za kronometer.

Vendar pa prav prelahka preizkušnja zagotovo ne bo, saj proga poteka tik ob morju in bo na določenih točkah veter zagotovo nagajal nastopajočim. Sicer so s Kolesarske zveze Slovenije potrdili, da so je za nastop na državnem prvenstvu v vožnji na čas prijavljenih večina najboljših slovenskih kolesarjev na čelu z zadnjim zmagovalcem dirke po Franciji in svežim zmagovalcem Dirke po Sloveniji Tadejem Pogačarjem.

Tadej pa bo nato že dan kasneje (v petek, 18. junija) predvidoma nastopil tudi na Pokalu Tadeja Pogačarja in Veliki nagradi Plastike Virant 2021. Preizkušnja, na kateri naj bi prav tako nastopila večina najboljših slovenskih cestnih kolesarjev, bo tudi letos potekala v Poslovni coni Komenda. Vendar pa ta dirka poteka malce drugače – dolga je le slabih 40 kilometrov, dobil pa jo bo tisti, ki bo na vmesnih sprintih zbral največ točk.

V nedeljo (20. junija) popoldan pa bo Koper gostil še državno prvenstvo v cestni vožnji. Tekmovalce v kategoriji elite čaka 10 pretežno ravninskih krogov (z edinim vzponom na Markovec in spustom v Žusterno) v skupni dolžini 172 km. Razplet te dirke bo najbrž odvisen od tega, ali bo katera od ekip z boljšimi sprinterji uspela preprečiti vse pobege. Sicer pa bodo udeleženci razdeljeni na kategorije mladinci, ženske Elite, ženske U-23, ml. mladinci, st. mladinke, moški Elite in moški U-23.

 

 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.