Naslovnica Gospodarstvo Svoja vrata odpira prenovljeni hotel Grand Koper

Svoja vrata odpira prenovljeni hotel Grand Koper

Avtor: Spletno Uredništvo
Po dolgih letih je primorska turistična ponudba bogatejša za objekt, ki je bil nujno potreben. Jutri bodo namreč odprli prenovljeni hotel Grand Koper, ki bo nadomestil do lani propadajoči Hotel Koper. Poleg nastanitvenih kapacitet pa se je širi tudi ostala ponudba hotela.
Svoja vrata odpira prenovljeni hotel Grand Koper

Sončni zahod v odsevu novega pročelja hotela (foto: Grand Koper/Dragan Zlatanović)

Koper je regijsko gospodarsko in upravno središče, vseeno pa ga je v zadnjih letih pestilo pomanjkanje hotelskih kapacitet višje kakovosti. Poleg tega je osrednji hotel ob mestni promenadi počasi propadal, saj so ga pred letni obnovili le v manjši meri, potem pa so se začeli s spremembo lastništva povezani in dolgotrajni procesi. Tako marsikje po hotelskih sobah niso več delovale klimatske naprave, streha je puščala in še marsikaj ni delovalo, tako da je hotel postal kar sramota za mesto.

Zato je bilo več kot dobrodošlo, da je objekt dobil nova gospodarja Aleša Piščanca in Marjo Černe ter dočakal prepotrebno prenovo. Tako jutri končno odpira svoja vrata prenovljen osrednji koprski hotel, ki ga bodo krasile 4 zvezdice, iz Hotela Koper pa se je preimenoval v Grand Koper. Prvi obiskovalci bodo prenovljen objekt, ki ga je sicer že pred skoraj 70 leti zasnoval arhitekt Edo Mihevc, lahko obiskali že ta vikend.

V prenovljenem hotelu je sedaj osem različnih tipov dizajnerskih sob, skupaj pa je na voljo 60 sob različnih velikosti. Gostom bosta v drugi polovici letošnjega leta na voljo manjši wellness in fitness, prav tako bodo predvidoma do konca leta urejena koferenčna soba in  drugi prostori za manjša poslovna srečanja.  Poleg prenove objekta pa je največja novost širša in še bolj raznolika kulinarična ponudba, na katero prisegata Marja in Aleš.

»Grand Koper vidimo kot neke vrste mesto v mestu: poleg hotelskih sob so namreč njegov pomembni deli še restavracija, picerija, kavarna, večerni lokal, na voljo so tudi coworking prostori … Želimo si, da Grand Koper (ponovno) postane prostor za druženje – ne samo naših gostov, torej poslovnežev, turistov in obiskovalcev, pač pa tudi lokalnega prebivalstva,« je pred otvoritvijo pojasnil Aleš Piščanc.

Glede kulinarične ponudbe bo najpomembneje, da bo svoja vrata spet odpila restavracija Capra, poleg tega se tik ob restavraciji odpira še nova pizzeria Caprizza. Za novo kavarniško izkušnjo pa bo zadolžen Carlo, kot so poimenovali novo kavarno, ki naj bi se do konca leta razširila še na sosednji trg. Novosti zaokrožuje hotelski klubski prostor, ki se nahaja v zgornjem nadstropju. Ta Club je namenjen intimnim večerjam, družinskim srečanjem, poslovnim sestankom…

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.