Naslovnica Slovenija Svet RTV Slovenija je razrešil Andreja Graha Whatmougha

Svet RTV Slovenija je razrešil Andreja Graha Whatmougha

Avtor: Spletno Uredništvo
Na izredni seji Sveta RTV Slovenija so včeraj soglasno razrešili v. d. generalnega direktorja Andreja Graha Whatmougha. Nasledil ga bo znani TV obraz Zvezdan Martić, ki je bil že imenovan za predsednika uprave.
Svet RTV Slovenija je razrešil Andreja Graha Whatmougha

Andrej Grah Whatmough je bil na položaju od 25. aprila 2021 (foto: Adrian Pregelj/MMC RTV SLO)

Saga o vršilcu dolžnosti generalnega direktorja Radiotelevizije Slovenija Andreju Grahu Whatmoughu je včeraj dobila novo poglavje. Po poročanju MMC RTV SLO so na izredni seji člani Sveta RTV Slovenija soglasno (z vsemi 15 glasovi za) razrešili Whatmougha. Kot v. d. ga bo nasledil nekdanji voditelj Zvezdan Martić, ki je bil že imenovan za predsednika uprave, a bo lahko pričel svoj mandat, ko bo pričela delovati nova štiričlanska uprava.

»Svet zavoda je že 30. junija sklenil, da začne postopek Whatmougheve razrešitve. A ker mu razlogov za razrešitev in poziva k odgovoru ni uspelo vročiti, so se odločili za vročanje z javnim naznanilom. Objavili so ga 11. julija, v skladu z zakonodajo pa se je vročitev štela kot opravljena 26. julija,« so zapisali v sporočilu za javnost RTV Slovenija in predstavili tudi več očitkov o različnih kršitvah predpisov sedaj že bivšega vršilca dolžnosti generalnega direktorja.

Sicer je tudi Delovno in socialno sodišče že prvi dni julija razveljavilo sklep, s katerim je bil Whatmough imenovan za generalnega direktorja RTV-ja in sicer je bila to že druga odločitev slovenskih sodišč, ki je potrjevala, da je nekdanji finančni pravnik nezakonito na položaju prvega moža RTV Slovenija. Seveda pa se A.G.W., ki prejšnji mesec kar naenkrat ni več dvigal pošte, najbrž ne misli posloviti kar tako in mirno oditi v pozabo…

Po besedah Ilinke Todorovski, ki je v Svetu RTV na predlog sveta delavcev, je namreč tudi po 30. juniju, ko so se začeli interni postopki za njegov razrešitev, nadaljeval poseganje v delovanje in v poslovanje javnega medijskega servisa. Prav tako je  včeraj izjavil, da je njegova razrešitev nezakonita, da so člani sveta storili kaznivo dejanje in da sodni mlini meljejo počasi, a da verjame, kako bo na koncu zmagala vladavina prava.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.