Naslovnica Šport Svet relija žaluje zaradi smrti Craiga Breena na Hrvaškem

Svet relija žaluje zaradi smrti Craiga Breena na Hrvaškem

Avtor: Spletno Uredništvo
V četrtek 20.aprila se bo začela četrta dirka sezone svetovnega v prvenstva v reliju – Rally Croatia, med ljubitelji avtomobilskih športov pa še vedno odmeva včerajšnja smrt irskega voznika Craiga Breena, ki se je smrtno ponesrečil med treningom na hrvaških cestah.
Svet relija žaluje zaradi smrti Craiga Breena na Hrvaškem

Le nekaj dni stara napovedna fotografija nesrečne posadke Hyundaja (foto: FB Rallye Croatia)

Svet relija žaluje. Med treningi za prihajajoči Reli po Hrvaški ozitoma za Rallye Croatia se je namreč včeraj tragično končalo življenje 33-letnega Craiga Breena. Irski voznik ekipe Hyundai Motorsport je očitno zdrsnil s ceste, trčil v leseno ograjo in umrl na licu mesta, medtem ko je bil njegov sovoznik James Fulton nepoškodovan. Po prvih vesteh naj bi se nesreča zgodila približno ob 12.40, a so bila kasnejša poročila o dogodku zelo skopa.

Do nezgode je prišlo na lokalni cesti 2201 v kraju Lobor, ki se nahaja približno 20 kilometrov od slovenskega mejnega prehoda Gruškovje. Hrvaška policija in Hyundajeva reli ekipa sta takoj po dogodku sicer poskušali rekonstruirati vzroke in dinamiko nesreče, ki je bila v najvišjem rangu svetovnega relija WCR prva nesreča s smrtnim izidom po dolgih 18 letih (po letu 2005), a uradnega sporočila za javnost še niso izdali.

Sicer so danes avtomobili za reli precej varnejši kot nekoč, vendar je potrebno v tem hitrem avtomobilističnem športu vedno imeti tudi kanček sreče. Žal je Irca očitno včeraj sreča popolnoma zapustila. Njegov hibridni Hyundai i20 rally je namreč s prednjim levim bokom tako nerodno trčil v leseno ograjo ob cesti, da vozniku ni bilo pomoči, pa čeprav se vozilo na prvi pogled ni zdelo preveč poškodovano.

“Hyundai Motorsport z globoko žalostjo potrjuje, da je voznik Craig Breen danes izgubil življenje po nesreči med testiranjem za Rally of Croatia,” so sporočili s strani moštva, nakar so sožalje družini in ekipi izrekli organizatorji hrvaškega relija za svetovno prvenstvo.  Zatem so sožalje družini in ekipi prvi izrekli organizatorji hrvaškega relija za svetovno prvenstvo, sledili so člani ostalih moštev in ljubitelji relija z vsega sveta.

Nesrečni Breen je sicer vozil v elitnem reli razredu WCR od leta 2016 in je lovil svojo prvo zmago, potem ko je nastopil na skupno 82 dirkah ter bil petkrat drugi in trikrat tretji. Nazadnje je letos vozil na drugi preizkušnji sezone – Reliju po Švedski, kjer je osvojil drugo mesto.

 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.