Naslovnica Trendi Studio Hendrix še bolj vrhunski kot doslej

Studio Hendrix še bolj vrhunski kot doslej

Avtor: Spletno Uredništvo

Na Radiu Koper so ta teden z nastopi številnih zvezd slovenske glasbene scene namenu predali prenovljeni Studio Hendrix. Studio bo odslej hkrati omogočal še boljšo izvedbo koncertov v živo ter tudi snemanje v najnovejših avdio in video formatih.

Tudi Tinkara Kovač je osebno preizkusila prenovljeni Studio Hendrix Radia Koper (foto: RTV SLO/Alan Radin)

Studio Hendrix Radia Koper ima velik pomen za slovensko glasbo, saj je v njem v dolgih letih delovanja nastalo veliko hitov in še več odličnih posnetkov. Studio pa je od pričetka pandemije (in z njo povezanega izostanka koncertov v živo pred občinstvom) za glasbenike postal še pomembnejši. Snemanje v Hendrixu in igranje v živo na radiu se je za mnoge glasbenike zaradi večmesečne ukinitve vsega kulturnega dogajanja v državi spremenilo kar v rešilno bilko.

Vendar pa je Studio Hendrix potreboval nadgradnjo, zato so se poleti odločili za zamenjavo akustičnega stropa, za vgradnjo montažne gredi z novo delovno lučjo, za dodatno snemalno razsvetljavo in za prenovo ozvočenja. Z novostmi so izpolnili vse zahteve za izvedbo nastopov v živo in hkrati tudi snemanja s pomočjo novih tehnologij, katere omogočajo zajem slike v vrhunskem formatu ter prenos zvoka na različne AV-platforme.

Obnovljeni studio so odprli z oddajo ‘Dopoldan in pol’, ki jo je vodil Iztok Novak – Easy, sicer tudi sam glasbenik, nastopila pa je cela četa vrhunskih primorskih izvajalcev, kot so Rudi Bučar, Tinkara Kovač, Marko in Mirko Vuksanovič (Avtomobili), Lean Kozlar – Luigi, Anika Horvat, Slavko Ivančič, Boštjan Pertinač in Drago Mislej – Mef. Vsi našteti so močno navezani na ta studio, v katerem v preteklosti naredili pomembne korake v svojih karierah.

V naslednjih tednih jim bodo sledili Društvo mrtvih pesnikov, Lea Sirk, Grešni kozli, Lusterdam, Katrinas, zamejska zasedba Violoncelli Itineranti…

 

 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.