Naslovnica Šport Evropske prvakinje so bile premočne za oslabljeno Slovenijo

Evropske prvakinje so bile premočne za oslabljeno Slovenijo

Avtor: Spletno Uredništvo
Slovenska ženska rokometna reprezentanca je v prvem od dveh zaporednih dvobojev Pokala EHF Euro proti Norveški gladko izgubila. Norvežanke so bile na domačem parketu boljše z 29:17 (14:9), v nedeljo pa bo Slovenija poskusila popraviti vtis, ko se bo ob 17.30 v ljubljanski dvorani Stožice še drugič pomerila z evropskimi prvakinjami.
Slovenske rokometašice bodo v Stožicah poskusile zaigrati precej bolje (foto: FB EHF Euro)

Pokal EHF Euro je novo tekmovanje, v katerem nastopajo ženske izbrane vrste vseh treh gostiteljic prihodnjega evropskega prvenstva Slovenije, Severne Makedonije in Črne gore ter tudi reprezentančna selekcija Norveške, ki je aktualni evropski prvak. Te reprezentance namreč ne sodelujejo v kvalifikacijah za EP, ki bo na vrsti prihodnje leto v mesecu novembru, vseeno pa potrebujejo pripravljalne tekme.

Slovenke so na prvo tekmo Pokala EHF Euro v predmestje norveške prestolnice Osla pripotovale brez dveh ključnih igralk Ane Gros in Elizabeth Omoregie, ki se spopadata z različnimi zdravstvenimi težavami. Tudi v kompletni postavi pa slovenska reprezentanca pred to tekmo ne bi bila v vlogi favorita, saj so ji nasproti stale dvakratne olimpijske, trikratne svetovne in osemkratne evropske prvakinje.

Norvežanke so svojo kakovost pokazale že na začetku tekme, saj so hitro povedle s petimi goli prednosti, kljub reakciji Slovenke pa so to razliko obdržale do odmora. V drugem polčasu pa je prednost domačink spet začela naraščati in na koncu so zmagale kar z 29:17. Za Slovenijo je Tjaša Stanko zabila 6 golov, Nataša Ljepoja, Alja Varagić, Nina Zulič in Tija Gomilar Zickero pa so dodale vsaka po dva zadetka.

“Žal mi je, da je rezultat takšen. Pokazale smo nekaj stvari, ki smo jih trenirale, a pri tem napravile preveč napak. Norveška, ki ima same vrhunske igralke, ne glede na to, s kakšno postavo nastopa, je vsako našo napako kaznovala,” je za spletno stran Rokometne zveze Slovenije povedala Tjaša Stanko. Reprezentanci Slovenije in Norveške se bosta drugič pomerili v nedeljo ob 17.30 v dvorani Stožice.

 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.