Naslovnica Gospodarstvo Strateški forum Bled o EU, pandemiji, prihodnosti in turizmu

Strateški forum Bled o EU, pandemiji, prihodnosti in turizmu

Avtor: Spletno Uredništvo
Tradicionalni Blejski strateški forum 2021 že glasno trka na vrata, saj bo letos na sporedu 1. in 2. septembra. Tokrat se bodo udeleženci posvetili predvsem zunanjepolitičnim temam, kot je širitev EU, prehodu na digitalno in trajnostno zeleno ekonomijo ter okrevanju po pandemiji koronavirusa – s posebnim poudarkom na turizmu.
Blejski biser bo kmalu spet gostil Strateški forum (foto: TIC Bled/FB SFB)

Letos je na sporedu že 16. Blejski strateški forum, ki bo potekal 1. in 2. septembra. Delno bo minil tudi v nekoliko omejeni obliki, kot pač zahtevajo aktualna proti-koronska pravila NIJZ. Tokrat se bodo udeleženci posvetili zunanjepolitičnim temam, prihodnosti EU, prehodu na digitalno in trajnostno zeleno ekonomijo ter okrevanju po pandemiji koronavirusa s posebnim poudarkom na turizmu.

V okviru Strateškega foruma Bled bo tako v četrtek, 2. septembra, med 10.00 in 12.15 potekal 7. panel, posvečen turizmu in sicer so ga tokrat poimenovali ‘Prihodnost evropskega turizma’. Ta panel bo moč v živo spremljati prek spleta, saj bo dogodek, zaradi že omenjenih zdravstvenih omejitev in pravil, izveden v hibridnem formatu. Ne glede na to bo panel tudi letos gostil vrsto prestižnih gostov.

V prvem delu panela turizem bodo spregovorili Zdravko Počivalšek – slovenski minister za gospodarski razvoj in tehnologijo, mag. Maja Pak – direktorica Slovenske turistične organizacije STO, Alessandra Priante – direktorica regionalnega oddelka za Evropo UNWTO in Luís Araújo – predsednik Portugalske nacionalne turistične organizacije ter tudi Evropske potovalne komisije ETC.

Sledila bo hibridna panelna razprava, kjer bodo na vprašanja odgovarjali Simon Zajc – državni sekretar na MGRT, Lola Uña Cárdenas – podpredsednica za vladne zadeve WTTC, Jane Stacey – vodja oddelka za turizem pri OECD, Dr. Mario Hardy – nekdanji CEO PATA, Marie Audren – generalna direktorica HOTREC in mag. Petra Stušek – direktorica Turizma Ljubljana in predsednica UO ECM.

V okviru panelne razprave o turizmu bodo torej številni ugledni mednarodni in domači strokovnjaki s področja gospodarske panoge turizma izmenjali poglede, ideje in priporočila za delovanje podjetij in destinacij v tem, zaradi pandemije koronavirusa zelo zahtevnem obdobju za globalni turizem, prijave za spletno udeležbo na tem panelu pa bodo odprte do 1. septembra.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.