Naslovnica Gospodarstvo STO z razpisom za mednarodne športne dogodke v letu 2021

STO z razpisom za mednarodne športne dogodke v letu 2021

Avtor: Spletno Uredništvo

Slovenska turistične organizacija je pred dnevi objavila javni poziv za organizatorje mednarodnih športnih prireditev oziroma za promocijo na športnih dogodkih, ki bodo organizirani v Sloveniji v letu 2021.

STO z razpisom za mednarodne športne dogodke v letu 2021Drugi triatlon I FEEL SLOVENIA Ironman Slovenian Istria 70.3 je lani privabil več kot 1500 športnikov (foto: FB I FEEL SLOVENIA Ironman Slovenian Istria 70.3)

Na Slovenski turistični organizaciji (STO) so že zdavnaj ugotovili, da so mednarodni športni dogodki odlična priložnost za povečanje prepoznavnosti in naše države. Že vrsto let se Slovenija tudi zato lahko promovira kot aktivna, zelena, zdrava in atraktivna športna destinacija. Sicer pa je bilo že od nekdaj znano, da smo Slovenci odlični organizatorji in gostitelji najzahtevnejših globalnih športnih dogodkov.

“STO je s ciljem predstavitve Slovenije kot privlačne turistične destinacije in znamke ‘I feel Slovenia’ v okviru velikih in globalno odmevnih športnih dogodkih objavila javni poziv za organizatorje mednarodnih športnih prireditev, ki bodo organizirane v letu 2021.Z javnim pozivom STO želi izkoristiti potencial promocije Slovenije in slovenskega turizma na področju športnega turizma, ki velja za enega najbolj rastočih segmentov v turistični industriji,” so sporočili s STO.

Sicer ta poziv ne vključuje športnih dogodkov v rangu svetovnih in evropskih prvenstev (npr. evropsko prvenstvo U-21 v nogometu, ki ga bo Slovenija gostila prihodnje leto), saj se ti dogodki obravnavajo posebej. Poziv je objavljen na kanalih STO, sicer pa bi radi tam dobili pregled nad večino mednarodnega športnega dogajanja na slovenskih tleh v prihodnjem letu.

STO se bo nato lažje odločala o promocijsko-gospodarskem pomenu posameznega športnega dogodka za turizem in njegovo umestitev v promocijsko kampanjo ‘I FEEL SLOVENIA‘. 

 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.