Naslovnica Šport Start plezalne sezone na Japonskem brez Janje Garnbret

Start plezalne sezone na Japonskem brez Janje Garnbret

Avtor: Spletno Uredništvo
V Hačiodžiju na Japonskem se je danes začela nova sezona svetovnega pokala v športnem plezanju. Slovenske barva tam zastopa sedem tekmovalcev, med katerimi pa ni olimpijske prvakinje Janje Garnbret, ki še ni do konca sanirala poškodbe palca na nogi.
Start plezalne sezone na Japonskem brez Janje Garnbret

Glede na lansko tekmo svetovnega pokala v Kopru bo naša izbrana vrsta tokrat precej spremenjena (foto: SJ)

Slovenska reprezentanca je že pred dnevi odpotovala na Daljni vzhod, saj jo ta konec tedna v japonskem Hačiodžiju čaka uvodno dejanje nove sezone svetovnega pokala v športnem plezanju. Prva tekma na Japonskem, ki bo na vrsti od danes pa do nedelje, bo v disciplini balvansko plezanje. Po koncu tridnevnih bojev bo sledila selitev plezalne karavane v sosednjo Južno Korejo, kjer bo v Seulu na sporedu druge preizkušnja sezone in sicer od 28. do 30. aprila.

Na Japonskem slovenske barve v moškim konkurenci zastopajo Jernej Kruder, Anže Peharc, Zan Lovenjak Sudar in Luka Potočar. Ženski del reprezentance tokrat tvorijo Katja Debevec, Mia Krampl in komaj18-letna Sara Čopar, medtem ko izbrano vrsto vodita selektor Gorazd Hren in trener Domen Švab. Že nekaj časa pa je bilo jasno, da bo začetek sezone minil brez dveh odličnih slovenskih plezalk.

Olimpijska prvakinja Janja Garnbret še ni do konca sanirala poškodbe palca na nogi, medtem ko Vita Lukan še okreva po poškodbi in nedavnem posegu na meniskusu. Poleg izkušene Mie Krempl, ki že zelo dobro pozna razmere na Japonskem, pa bi lahko tokrat v slovenskem taboru presenetila Katja Debevec, ki je na masters tekmovanju v Nemčiji s štirimi finalnimi vrhovi prepričljivo zmagala.

“Veseli me, da sem že v predsezoni pokazala dobre nastope, ki so super popotnica za naprej. Zdaj pa bo potrebno super pripravo in zagon izkoristiti še na tekmah svetovnega pokala in kasneje na svetovnem prvenstvu,” je za spletno stran Komisije za športno plezanje pri Planinski zvez Slovenije pred odhodom na Japonsko napovedala dobro razpoložena Katja.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.