Naslovnica Šport Start okrnjenega nogometnega Pokala Pivovarne Union

Start okrnjenega nogometnega Pokala Pivovarne Union

Avtor: Spletno Uredništvo
Danes se pričenjajo nastopi v novi sezoni nogometnega Pokala Slovenije, ki se uradno imenuje Pokal Pivovarne Union. Zaradi pandemije bo tudi tokrat tekmovanje okrnjeno, sodelovalo bo namreč le 12 klubov.
V zadnjem finalu Pokala Pivovarne Union je Olimpija v Kopru premagala Celje (foto: FB NZS)

Popoldan se pričenja nova sezona nogometnega Pokala Slovenije. Žal bo zaradi pandemije koronavirusa Covid 19 tekmovanje močno okrnjeno, saj bo sodelovalo samo 12 slovenskih klubov. Vzrok za tako osiromašeno tekmovanje je preprost – v prejšnji sezoni večine medobčinskih tekmovanj, v katerih se moštva potegujejo za vstop nogometni Pokal Slovenije, niso mogli izpeljati do konca.

Tako Nogometni zvezi Slovenije glede Pokala Pivovarne Union, kot se uradno imenuje tekmovanje, ni preostalo drugega, kot da prilagodi format. Tako se bo sedaj za pokalno lovoriko borilo vseh 10 prvoligaških klubov ter prvo in drugovurščeni klub druge nogometne lige v prejšnji sezoni 2020/21. Najprej bo v 1. krogu nastopilo le 8 klubov, zmagovalcem pa se bodo v 2. krogu pridružili še Domžale, Maribor, Mura in Olimpija.

Pokalno tekmovanje se bo pričelo v Sežani, kjer bo domači Tabor CB24 ob 15. uri gostil Celjane. Ob 18. uri bo sledil še dvoboj med Kalcerjem iz Radomelj in Krko, ki bo odigrano v Domžalah. Jutri, v četrtek bo ob 14. uri v Novi Gorici na sporedu tretje srečanje 1. kroga med domačo Gorico in Bravom, najbrž še najbolj zanimiva tekma pa bo na vrsti ob 16. uri. Aluminij bo gladki prvenstveni zmagi nad Mariborom gostil vodilno ekipo 1. SNL Koper.

 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.