Naslovnica Kronika Ekspresno hitra reševalna akcija pomorske policije

Ekspresno hitra reševalna akcija pomorske policije

Avtor: Spletno Uredništvo
Da je Policija včeraj zvečer pomagala reševati ponesrečenca, ni nič neobičajnega. Nenavadno pa je dejstvo, da je za to reševanje potrebovala kar dva policijska čolna, saj je nesrečnež zdrsnil na klifu ob morju v bližini Izole in je bilo reševanje najlažje izvedljivo z morske strani. Na srečo se je vse končalo dobro, pri čemer so bili policisti zelo hitro na mestu nezgode.
Prizor reševanja z drugega zasidranega policijskega čolna (foto: polcija.si)

Policija, natančneje policisti Postaje pomorske policije Koper so bili 13. septembra ob 20.38 obveščeni, da je s klifa med Izolo in Strunjanom v globino zdrsnil moški, ki je naj bi padel v morje oziroma v neposredno bližino morja. Ker je spust s klifa do obale zahteven že podnevi, varen prenos ranjenca navzgor po ozki potki pa skoraj nemogoč, sta na kraj nezgode s ploviloma P-08 in P-16 takoj odpluli dve patrulji pomorske policije.

»Ob prihodu na področje Mesečevega zaliva v Strunjanu sta patrulji začeli s policijskima čolnoma temeljit pregled terena s pomočjo svetlobnih naprav na plovilu. Ob 20.49 so pod Strunjanskim križem opazili osebo, ki je negibno ležala na obali pod klifom in klicala na pomoč. Zaradi nedostopnega terena, ki ga ni bilo možno doseči s plovilom, sta dva člana posadke skočila v morje in odplavala proti ponesrečencu,« so pojasnili s Policije.

Ranjenca so torej našli le 11 minut po prejetem obvestilu, policista pa sta ugotovila, da je ponesrečenec zavesti, a je tudi poškodovan. Druga dva policista pa sta medtem pripravila plovilo za prevoz ponesrečenca z mesta nesreče do obale v Izoli in hkrati usmerjala skupno reševalno akcijo, v katero so se medtem vključili še gasilci Gasilske brigade Koper, reševalci in policisti Policijske postaje Piran.

»Reševalna ekipa je na kraj prispela ob 21.04 in oskrbela ponesrečenca. 54-letnega ponesrečenega moškega z Dobrne so položili na nosila, policisti in gasilci pa so ga prenesli po morju na policijsko plovilo. Zatem je bil, skupaj z zdravnico in koprskim gasilcem, nemudoma prepeljan do glavnega pomola v Izoli, kjer so ga ob 21.32 predali reševalni ekipi na kopnem, ki ga je odpeljala v bolnišnico Izola na nadaljnje zdravljenje,« so še dodali s Policije.

In kako je sploh prišlo do nezgode, ki se je za nesrečneža še dobro končala? Tako da je s partnerko hodil po potki, ki je ni najbolje poznal, zaradi mraka pa je par med hojo zgrešil smer in zašel do roba klifa. Kljub temu, da sta si svetila z mobilnim telefonom, je nato moškemu zdrsnilo in je padel približno 5 metrov na kamnito plažo. Na srečo se med padcem ni tako poškodoval, da bi bil v življenjski nevarnosti, a bi se lahko vse končalo še precej bolj tragično.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.