Naslovnica Gospodarstvo Start nove kampanje za promocijo uporabe slovenskega lesa

Start nove kampanje za promocijo uporabe slovenskega lesa

Avtor: Spletno Uredništvo
Javna agencija SPIRIT Slovenija in Direktorat za lesarstvo na Ministrstvu za gospodarski razvoj in tehnologijo sta pravkar zagnala novo oglaševalsko kampanjo za promocijo uporabe lesa. Za ozaveščanje javnosti o prednostih lesa so tokrat izbrali slogan ‘Uporabimo les, izberimo slovenski les’.
Start nove kampanje za promocijo uporabe slovenskega lesa

Slovenski les so na primer izjemno koristno uporabili v Hotelu Bohinj (foto: Žiga Intihar/Spirit Slovenija)

Les je vsestransko uporaben trajnosten material, Slovenija pa velja za tretjo najbolj gozdnato državo v Evropi in pri nas je lesa na voljo v izobilju. Javna agencija za promocijo slovenskega gospodarstva SPIRIT Slovenija skupaj z Ministrstvom za gospodarski razvoj in tehnologijo (MGRT) že od leta 2013 izvaja različne aktivnosti glede proizvodnje in uporabe slovenskega lesa ter lesenih izdelkov tako doma, kot tudi v tujini.

»Z ustanovitvijo Direktorata za lesarstvo so se te aktivnosti še okrepile in tako bo letos že drugo leto zapored potekala tudi oglaševalska kampanja. Namen kampanje je ozaveščanje splošne in strokovne javnosti o vseh prednostih lesa ter spodbujanje njegove uporabe s ciljem nadomeščanja ostalih materialov. Slovenija ima lesa v izobilju, zato je namen kampanje spodbuditi čim večjo uporabo slovenskega lesa,« pravijo na SPIRIT Slovenija.

Cilji kampanje so okrepiti splošno zavedanje o pozitivnih lastnostih lesa, spodbujati uporabo lesa pri gradnji objektov in opremljanju doma, informirati javnost o prednostih lesene gradnje in rabe lesa v bivalnem okolju, poudariti ekološki pomen uporabe lesa in tudi družbene odgovornosti do okolja. Oglaševalska kampanja bo v slovenskih medijih trajala do konca maja, vključuje pa oglase na TV, spletu, radiu, zunanjih oglasnih površinah in v tisku.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.