Naslovnica Šport Start Formule 1, ki pa ga večina Slovencev ne bo videla

Start Formule 1, ki pa ga večina Slovencev ne bo videla

Avtor: Spletno Uredništvo
Poleg svetovnega prvenstva v motociklizmu se ta konec tedna pričenja nova sezona Formule 1. Na stezi v Bahrajnu bo v nedeljo ob 17. uri na vrsti prva letošnja Velika nagrada svetovnega prvenstva v najbolj elitni kategoriji avtomobilističnega športa. Ker je TV pravice za področje Slovenije F1 letos prevzel Sportklub, pa večina ljubiteljev formule 1 ne bo mogla spremljati dirk.
Start Formule 1, ki pa ga večina Slovencev ne bo videla

Lando Norris in Daniel Ricciardo bosta letos najbolj zabaven duo Formule 1 (foto: FB McLaren)

Za šport specializirana televizijska mreža Sportklub je pred kratkim prevzela tržne pravice za prenašanje dirk F1 za območje Slovenije, kar pomeni, da večina ljubiteljev F 1 v Sloveniji 1 letos ne bo mogla več spremljati dirk v živo. Programi mreže Sportklub namreč še vedno niso vidni pri treh od štirih največjih operaterjev v naši državi – pri Telekomu Slovenije, pri A1 in pri T2.

Brez pravic prenosov pa so med zimskim tekmovalnim premorom ostale tudi tuje televizijske mreže RAI, ORF in RTL, tako da niti spremljanje Velikih nagrad v tujem jeziku za slovenske ljubitelje tega avtomobilističnega spektakla ne pride več v poštev. Tako se bodo morali najbolj zvesti slovenski privrženci F1 najbrž nekako znajti prek spleta, če bodo želeli še naprej uživati v napetih dirkah.

Obeta se namreč izjemno izenačena sezona 2021, v kateri je prvi favorit za nov naslov svetovnega prvaka že kar tradicionalno Britanec Lewis Hamilton. Prvi protikandidat bi moral biti (vsaj na papirju) njegov moštveni kolega Finec Valteri Bottas. Če pa letos ekipi Mercedesa ne bo šlo tako dobro kot v zadnjih šestih letih, je zagotovo Red Bullov Nizozemec Max Verstappen prvi kandidat za naslov.

Med morebitna presenečenja sezone veliko poznavalcev dogajanja v F1 uvršča ekipo McLarna, ki je že lani osvojila tretje mesto v skupnem seštevku konstruktorjev.  Oranžno-modra angleška ekipa je namreč pozimi z Renaultovega motorja prešla na močnejši Mercedesov pogonski agregat in temu dodala še originalno aerodinamično rešitev na zadku vozila. Bosta Daniel Riccardo in Lando Norris morda zato letos še bolj nasmejana kot  običajno?

 

 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.