Naslovnica Kronika Poligon na črno v Črnučah, sicer brez kršitev

Poligon na črno v Črnučah, sicer brez kršitev

Avtor: Spletno Uredništvo
Med številnimi inšpekcijskimi aktivnostmi, ki jih opravljajo različnimi državne strukture, je tudi nadzor nad kršitelji predpisov o vožnji motornih vozil v naravnem okolju. Gre torej za voznike, ki radi zapustijo asfaltne ceste in se odločijo za vožnjo v naravi, kar pa marsikje ni dovoljeno.
Poligon na črno v Črnučah, sicer brez kršitev

Tudi svetovni prvak Timi Gajser trenira le na uradnih poligonih (foto: mxgp.hondaracingcorporation.com)

Z Inšpektorata RS za okolje in prostor (IRSOP) so poudarili, da skupaj s slovensko Policijo že vrsto let izvajajo usmerjene aktivnosti, s katerimi preverijo morebitne kršitve glede ilegalnih voženj v naravnem okolju. Končni cilj je preprečevanje vseh vrst ogrožanja rastlinskih in živalskih vrst ter onesnaženja narave, za katere bi lahko bili odgovorni nevestni vozniki motornih vozil.

Akcije se izvajajo na območju celotne Slovenije, s posebnim poudarkom na področjih, ki imajo naravovarstveni status zavarovanega območja. Inšpektorji in policisti so običajno najbolj aktivni ob vikendih, ko je moč pričakovati pričakuje večji obisk v naravnih okoljih. Tokrat so akcijo opravili v času zimskih šolskih počitnic, posvetili pa so se vožnji v naravnem okolju, parkiranju in iskanju ilegalnih športnih poligonov.

Na območju Rogle oz. Lovrenških jezer, na Mariborskem Pohorju, na dolenjski Mirni gori, v Posočju, Banjški planoti, Trnovskem gozdu in v večjem delu pregledanega področja v Pomurju ni bilo ugotovljenih kršitev. Inšpekcijske službe pa so našle nov ilegalen poligon za motokros in sicer v Črnučah. Tam so med vožnjo zalotili tri voznike in jih oglobili, ker pa je proga na kmetijskem zemljišču, bo lastnik najbrž kmalu dobil tudi priporočeno pismo kmetijske inšpekcije.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.