Naslovnica Šport Start dirke po Sloveniji

Start dirke po Sloveniji

Avtor: Spletno Uredništvo

Jutri se bo v Ljubljani začela 26. kolesarska dirka Po Sloveniji. Cilj prve od skupno petih etap etape bo v Rogaški Slatini, organizatorji pa na vseh startih in ciljih etap napovedujejo pestro dogajanje z bogatim spremljevalnim programom. Obeta se zanimiva dirka z dvema gorskima etapama.

Start dirke po Sloveniji Tadej Pogačar je po zmagi na Dirki po Kaliforniji en od favoritov tudi za zmago na domači Dirki po Sloveniji (foto: BettiniPhoto/UEA Team Emirates)

 

Na kolesarski dirki Po Sloveniji letos sodeluje 19 moštev, vsako s po sedmimi kolesarji. Sredina prva etapa s ciljem v Rogaški Slatini bo sicer primerna za sprinterje, četrtkova druga etapa s ciljem v Celju bo bolj razgibana, petkova tretja s ciljem v Idriji in sobotna četrta s ciljem v Ajdovščini bosta postregli z zahtevnimi gorskimi vzponi, nedeljska zaključna etapa s ciljem v Novem mestu pa bo spet primerna predvsem za sprinterje.

Danes bo ob 17. uri bo na Ljubljanskem gradu potekala zadnja novinarska konferenca pred začetkom dirke, kjer bodo spregovorili Tadej Pogačar (UAE Team Emirates, zmagovalec letošnje dirke po Kaliforniji in favorit za zmago na dirki Po Sloveniji), Jan Polanc (UAE Team Emirates, nosilec roza majice z letošnjega Gira) ter Pascal Ackermann (BORA – Hansgrohe, najboljši sprinter nedavnega Gira).

Sicer se bodo na startu z izjemo Primoža Rogliča pojavili praktično vsi najboljši Slovenci, cela vrsta izkušenih Italijanov (Diego Ulissi, Giovanni Visconti, Davide Rebbelin,..), vsekakor omembe vredna Fausto Masnada in Rubio Chaves ter izkušeni Marc Cavendish. Na neuradni startni listi pa se je znašlo še nekaj slavnih priimkov, kot so Sagan (Juraj), Nibali (Antonio) in Moser (Moreno).

Jutri se bo na Kongresnem trgu v Ljubljani že ob 10.50 začel program pred startom uvodne etape dirke. Po slovenski himni se bo slednja pričela ob 12:15 in sicer ob glasni spremljavi bobnarske skupine Stroj Machine. Dirko bo poleg RTV Slovenija tudi letos prenašal kanal Eurosport 1, ki mesečno doseže 18 milijonov gledalcev. 10-urni prenos v živo bo predvajan v več kot 120 državah sveta.

Slovenska turistična organizacija pa je na TV kanalih Eurosport 1 in 2 kot del obširnejše kampanje poskrbela za predvajanje 128 30-sekundnih oglasov, katerih vsebina je turistična predstavitev Slovenije.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.