Naslovnica Kronika Starejše samske moške je tokrat oškodovala za prek 17.000 evrov

Starejše samske moške je tokrat oškodovala za prek 17.000 evrov

Avtor: Spletno Uredništvo
Policisti Policijske postaje Trebnje so objavili sporočilo za javnost, da so zadnje čase preiskovali več kaznivih dejanj s področja goljufij in jih zaključili tako, da so s kazensko ovadbo k preiskovalnemu sodniku privedli 45-letno osumljenko. Prevarantka je merila na starejše samske moške in jih skupno oškodovala za najmanj 17.000 evrov. Izkazalo pa se je, da je ženska stara znanka slovenskega pravosodja, saj je nekaj podobnega počela že pred leti – a na malce bolj pikanten način.
Starejše samske moške je tokrat oškodovala za prek 17.000 evrov

Vse, ki bi bili lahko seznanjeni z dejavnostmi prevarantke, prosijo za dodatne informacije (foto: policija.si)

Policisti Policijske postaje Trebnje so objavili sporočilo za javnost, iz katerega je razvidno, da je 45-letnica z območja Trebnja počela podobna kriminalna dejanja, kot so trenutno zelo aktualne ljubezenske prevare na spletu. Razlika je bila predvsem v tem, da je kriminalne aktivnosti počela osebno, zato so jo policisti tudi lažje odkrili in jo hitreje privedli pred preiskovalnega sodnika.

Prevare so se pričenjale z objavami prek družbenih omrežij in oglasov v časopisih, kjer je ženska navezovala stike pretežno s starejšimi in samskimi moškimi. Nato se je dogovorila za srečanja, na katerih je najprej z raznimi izmišljenimi izgovori poskušala vzbuditi sočutje. Nato jim je lagala, da potrebuje denar za zdravila, za pomoč za otroke, ali pa za popravilo avta ter jih tako prepričala, da so ji izročali gotovino.

Včasih pa ni spraševala po denarju, ampak za sklenitev naročniških razmerij za nakup mobilnih telefonov višjega cenovnega razreda, predvsem znamke iPhone. Seveda je po izvršeni goljufiji izginila in prekinila vse stike. Ko so policisti med akcijo pri njej doma opravili hišno preiskavo, pa so na podlagi pregledanih dokumentov ugotovili, da je bilo verjetno žrtev še veliko več. Zato so vse morebitne žrtve in tudi morebitne priče pozvali, naj se jim oglasijo.

»Prav tako so ugotovili, da je žrtve iskala na območju celotne države, tudi v domovih za starejše občane, igralnicah ipd. Moškim se je predstavljala pod različnimi lažnimi imeni (eno med njim je bilo Renata). Osumljenka je stara 45 let, ima daljše svetle lase, večkrat spletene v kitke. Uporabljala je različna vozila, največkrat Audi, bele, rčne in rjave barve. Po do sedaj zbranih obvestilih je oškodovala štiri oškodovance za več kot 17.000 evrov,« pravi Policija.

Policisti pa so razkrili še eno zanimivo podrobnost – isto žensko so namreč že pred leti pridržali zaradi podobnih kaznivih dejanj izsiljevanja in goljufij. Tedaj je žrtvam v zameno za denar nudila spolne odnose in nato v sostorilstvu še z eno osebo izsiljevala denar z grožnjo, da bo v nasprotnem primeru javno objavila posnetek.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.