Naslovnica Oglaševanje Srečanje z nami vam bo prineslo srečo

Srečanje z nami vam bo prineslo srečo

Avtor: Spletno Uredništvo

Čisti zrak je osnova za življenje….

Srečanje z nami vam bo prineslo srečo

Čisti zrak je osnova za življenje….(foto: Enter Point Slovenija) 

 

Naše družinsko podjetje Dimnikarstvo Dimko d.o.o. je bilo ustanovljeno leta 1991 in bo kmalu dopolnilo 30 let. Od ustanovitve pa vse do danes se trudimo, da je naše sodelovanje in delo z uporabniki kurilnih naprav strokovno, kvalitetno in prijazno.

Čisti zrak je osnova za življenje, zato ga želimo takšnega tudi ohraniti. To je moto, katerega je izklesal čas in predvsem predanost delu dimnikarja. Navdihuje nas in predvsem izraža značaj našega podjetja in sodelavcev. Ker želimo dosegati najvišje in najsodobnejše standarde s področja dimnikarstva, v podjetju redno skrbimo za nadgrajevanje strokovnega znanja naših zaposlenih.

Naši zaposleni so predani svojemu poklicu. Osem dimnikarjev je redno zaposlenih, za delo administracije pa skrbi ena administrativna sodelavka. Naš najizkušenejši izvajalec dimnikarskih storitev ima 33 let delovnih izkušenj, najmlajši pa 8.

Storitve našega podjetja izstopajo iz povprečne ponudbe na trgu.

Na kurilnih, dimovodnih in prezračevalnih napravah izvajamo redna in generalna čiščenja. Redna mehanska čiščenja oblog in ostankov zgorevanja izvajamo na dimovodnih napravah. Ko stranka uporablja trda goriva, je potem potrebno iz dimnikov občasno odstraniti tudi katranske obloge, ki nastanejo kot posledica dveh nepravilnosti, in sicer nepravilne uporabe kurilne naprave in neprimernega energenta.

Srečanje z nami vam bo prineslo srečo 1

Redna in generalna čiščenja kurilnih naprav….(foto: Enter Point Slovenija)

 

Zaradi povečanja požarne varnosti ter zagotavljanja neoporečnega obratovanja kurilnih naprav, nudimo storitev rednega in generalnega mehanskega čiščenja kurilnih naprav. S takšnim posegom odstranimo produkte in ostanke izgorevanja goriv, ne glede na to, če so trdna, tekoča ali plinasta. S tem povečamo tudi varovanje okolja, saj čista naprava obratuje v boljših pogojih, kar pomeni tudi boljši prenos toplote iz goriva, saj so obloge na površinah za prenos toplote manjše.

Nemalokrat se pozablja, da je za optimalno kurjavo nujno tudi dobro prezračevanje. Ravno zaradi tega tudi nudimo storitev rednega čiščenja na prezračevalnih napravah, saj tako bistveno pripomoremo k optimalnejšemu prezračevanju.

Kaj pa po koncu kurilne sezone?

Tudi za to poskrbimo mi. Po končani grelni sezoni je potrebno na kurilnih, dimovodnih in prezračevalnih napravah opraviti generalno čiščenje ter naprave protikorozijsko zaščititi, s čimer napravi podaljšamo življenjsko dobo.

Srečanje z nami vam bo prineslo srečo 2

Tudi po koncu kurilne sezone poskrbimo za vaše naprave…(foto: freepik.com)

 

Naši delavci se redno strokovno izpopolnjujejo in izobražujejo ter pridobljeno znanje uporabljajo pri svojem delu. V okviru tega nudimo storitev strokovnih pregledov za kurilne, dimovodne in prezračevalne naprave. Z rednim letnim pregledom ugotavljamo stanje naprav ter opozarjamo v primeru nepravilnega delovanja. Naš cilj je, da so naše stranke zadovoljne z našimi strokovnimi nasveti, njihove naprave pa varne za uporabo.

Ob vgradnji nove kurilne, dimovodne ali prezračevalne naprave nudimo storitev strokovnega mnenja –  na osnovi katerega izdamo soglasje. S prvim pregledom ugotavljamo ali je naprava varna za delovanje in ali je vgrajena v skladu z veljavnimi predpisi in standardi, saj tako želimo preprečiti vgrajevanje neprimernih in neustreznih naprav, ki bi lahko ogrožale požarno varnost, ljudi in okolje. Ob samem pregledu pa novo napravo vnesemo tudi v evidence vseh naprav na območju Slovenije.

Strokovne preglede izvajamo tudi zaradi suma nepravilnosti pri uporabi neprimernega goriva ali nerednega in nevestnega vzdrževanja kurilnih, dimovodnih in prezračevalnih naprav, kar povzroča prekomerno onesnaževanje okolja in zvišuje stopnjo požarne nevarnosti. K tovrstnemu pregledu stopimo po naročilu pristojnega inšpektorja. Izredni pregled pa opravimo tudi po naročilu uporabnika naprav.

V naš nabor storitev uvrščamo tudi meritve dimnih emisij, kar je v interesu tako uporabnika kot javnosti. S tem posegom preverjamo kakovost izgorevanja goriv. Ker smo osredotočeni na stranko, je naš cilj, da pri kakršnih kolih odstopanjih, opozarjamo na nepravilnosti ter skupaj prispevamo k varnejši uporabi naprave in zmanjšanju onesnaževanja okolja.

Kot dimnikarsko podjetje moramo tudi voditi evidence o kurilnih, dimovodnih in prezračevalnih napravah ter podatke o lastnikih ali uporabnikih naprav. V evidence beležimo tudi vse izvedene in neizvedene dimnikarske storitve, izmerjene emisije dimnih plinov, poročila o opravljenih pregledih, poročila o ugotovljenih nepravilnostih in podobno.

Skrb za okolje in čisti zrak je naše vodilo od ustanovitve podjetja pa vse do danes. Vse naše storitve opravljamo predano, strokovno in z veliko mero odgovornosti in preciznosti.

 

Dimnikarstvo Dimko d. o. o.
Ob Dravi 6
2000 Maribor

Kontakti:
Tel: +386 (0) 2 23 40 774
Gsm: +386 (0) 41 771 902
E-mail: info@dimkodoo.si
Spletna stran: www.dimkodoo.si

Članek je avtorsko zaščiten!

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.